Béda révisi "Novel"

28 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Novel sunda.jpg|thumb|300 px|[[Novel Sunda]]]]
'''Novel''' nya éta karya sastra wangun [[prosa]] [[naratif]] [[fiksi]] nu caritana diatur dipapantes, nepi ka anu macana jaba ti ngarti, bari bisa ngarasakeun sarta nyipta kana naon-naon nu kasebut dina éta [[carita]].<ref name="novel">{{su}}Satjadibrata,R.2008.Kamus Basa Sunda.Bandung:Kiblat</ref><ref name="Racikan Sastra">{{su}}Koswara,Dedi.2007.Racikan Sastra.Bandung</ref>Galur caritana leuwih rumit lamun dibandingkeun jeung carpon atawa [[carita pondok]], lantaran jumlah kajadianna kawilang réa, sarta diwangun ku sababaraha [[épisodeu]].<ref name="Racikan Sastra"/> Novel asalna tina basa [[Italia]] [[''novella'']], dina basa [[Jerman]] [[''novelle'']], sarta di basa [[Yunani]] [[''novellus'']], tuluy asup ka [[Indonesia]] jadi novel.<ref name="pengertian novel">{{Id}}http://www.definisionline.com/2010/11/pengertian-novel.html(Diaksés kaping 23 September 2011)</ref> Istilah-istilah éta téh hartina sarua nya éta karya prosa fiksi nu panjangna cakupan, teu panjang teuing ogé teu pondok teuing.<ref name="pengertian novel"/> Novel biasana diwangun ku leuwih ti 40.000 kecap, turta miboga ajén-ajén norma saperti ajén [[sosial]], ajén [[étnik]], ajén [[hédonik]], ajén [[spirit]], ajén [[koléktif]], jeung ajén [[struktural]].<ref name="pengertian novel"/>
 
== Babandingan novel jeung carpon ==
Pamaké anonim