Béda révisi "Ucing"

360 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
 
'''Bulu pendék'''
* '''''Exotik''''' mangrupa variasi tina ras bulu pendék. <ref name="Memilih dan Merawat Kucing Kesayangan"/>
* '''''Chartreux, Russian Blue''' jeung''' Korat'''''. Tilu ras ieu miboga warna bulu anu sarua nya éta biru atawa hauk. katilu ras ieu mangrupa ras asli, tapi béda asal daérahna, saperti Chartreux anu aslna ti Prancis, Russian Blue asalna ti Rusia, jeung Korat ti Thailand. <ref name="Memilih dan Merawat Kucing Kesayangan"/>
* '''''Manx''' jeung '''Japanese Bobtail'''''. Max mangrupa ras anu teu boga buntut, sedengkeun japanese bobtail miboga rupa buntut anu ahéng.<ref name="Memilih dan Merawat Kucing Kesayangan"/>
* '''''Egyptian Mau, Ocicat, California Spangled, Bengal'''''<ref name="Memilih dan Merawat Kucing Kesayangan"/>
* '''''Siamese''' jeung '''Burmese'''''.Kadua ras ieu téh asalna ti Thailand <ref name="Memilih dan Merawat Kucing Kesayangan"/>
*''''' British shorthair, European Shorthair,''' jeung '''American Shorthair'''''<ref name="Memilih dan Merawat Kucing Kesayangan"/>
* '''''Abyssinian''''''' dipercaya yén ras ieu ras paling kolot mangrupa ras katurunan Mesir Kuno.<ref name="Memilih dan Merawat Kucing Kesayangan"/>
 
==Ucing dina kabudayaan Sunda==
1.725

éditan