Béda révisi "Béas"

Taya parobahan ukuran ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[File:JasmineRice.jpg|thumb|Béas]]
'''Béas''' nyaétanya éta bagian ‘siki’’ [[paré]] ([[gabah]]) anu geus dipisahkeun tina kulitna. Sacara anatomi bagian anu ditutupan kulit disebut ‘[[palea]]’ jeung bagian kulit anu nutupan béas disebut ‘[[lemma]]’
Dina salah sahiji tahap ngolah hasil paré nyaéta [[gabah]] ditutu maké [[lisung]] atawa digiling nepika bagian luarnabagianluarna (kulit gabah) leupas tina eusina. Ieu bagian eusi anu warnana bodas, semu beureum, ungu atawa ogé hideung anu disebut béas téh.
 
Béas tina paré ketan disebut '''ketan'''
443

éditan