Béda révisi "Abu Yazid Al-Busthami"

17 bita ditambahkeun ,  8 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
 
==Kasang Tukang==
Ngaran Busthami di cokot tina ngaran kota Bustham ([[Bastam]]), Aki na Abu Yazid nya éta panganut [[Zoroaster]] anu pindah ka [[Islam]].<ref>Abu 'l-Qasim Al-Qushayri, "Al-qushayri's Epistle on Sufism: Al-risala Al-qushayriyya Fi 'ilm Al-tasawwuf", Translated by Alexander D. Knysh, Garnet & Ithaca Press, 2007. pg 32</ref> Kahirupan Abu Yazid anu luar biasa dimimitian saprak manéhna masih aya dina kandungan, ungggal indungna ngahuap kadaharan anu diragukeun kahalalana, Abu Yazid anu masih aya dina jero rahim ngabaruntak sarta teu kersa ereun saméméh kadaharan éta di utahkeun deui.<ref name="Kisah Abu Yazid">[http://darisrajih.wordpress.com/2008/03/03/abu-yazid-al-busthami-raja-para-mistik/ Kisah Abu Yazid ]</ref>
 
==Rujukan==
484

éditan