Béda révisi "Abu Yazid Al-Busthami"

188 bita ditambahkeun ,  8 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (r2.6.5) (bot Nambih: en:Bayazid Bastami)
[[Gambar:Abu Yazid Al-Busthami.jpg|thumb|200px|right|Abu Yazid Al-Busthami]]
'''Abu Yazid Al-Busthami (أبو يزيد البسطامي)''' anu dikenal '''Thaifur Abu Yazid Al-Busthami (طيفور أبو يزيد آلالبسطامي)''' nya éta [[Sufi]] ti [[Persia]], gumelar di [[Bustham]], [[Iran]].<ref>Walbridge, John. "Suhrawardi and Illumination" in "The Cambridge Companion to Arabic Philosophy" edited by Peter Adamson, Richard C. Taylor, Cambridge University Press, 2005. pg 206.</ref> Abu Yazid Al-Busthami nya éta salasahiji [[Syéh]] anu aya dina silsilah dina [[thoriqohThoriqoh Sadziliyah]].<ref name="Kisah Abu Yazid">[http://darisrajih.wordpress.com/2008/03/03/abu-yazid-al-busthami-raja-para-mistik/ Kisah Abu Yazid ]</ref>
 
==Kasang Tukang==
Ngaran Busthami di cokot tina ngaran kota Bustham ([[Bastam]]), Aki na Abu Yazid nya éta panganut [[Zoroaster]] anu pindah ka [[Islam]].<ref>Abu 'l-Qasim Al-Qushayri, "Al-qushayri's Epistle on Sufism: Al-risala Al-qushayriyya Fi 'ilm Al-tasawwuf", Translated by Alexander D. Knysh, Garnet & Ithaca Press, 2007. pg 32</ref> Kahirupan Abu Yazid anu luar biasa dimimitian saprak manéhna masih aya dina kandungan, ungggal indungna ngahuap kadaharan anu diragukeun kahalalana, Abu Yazid anu masih aya dina jero [[rahim]] ngabaruntak sarta teu kersa ereun saméméh kadaharan éta di utahkeun deui.<ref name="Kisah Abu Yazid"/> Ku Indungna, Abu Yazid di sakolakeun pikeun diajar [[Al-Qur'an]].<ref name="Kisah Abu Yazid"/> Hiji poé guruna medar salasahiji ayat surat Luqman anu eusina<ref name="Kisah Abu Yazid"/>.
 
==Rujukan==
484

éditan