Buka ménu utama

Parobahan

371 bita ditambahkeun, 7 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
 
'''Cingcau''' atawa Hanzi: 仙草, pinyin: xiancao nya éta jél sarupa ager.<ref name="cincau1"/> Cingcau mangrupa olahan tina daun [[daun camcauh]]. <ref name="Badingkut"> Suryani,Elis.(2010).Badingkut.Bandung: Danan Jaya. </ref> ku cara dikeueumna daun. <ref name=cincau1> Gel nagbentuk lantaran daun tutuwuhan éta ngandung karbohidrat anu bisa niket molékul-molékul cai. <ref name="cincau1"> [http://easzsoft.com/project/daunrumputdewa/manfaat.aspx] (Dicutat tanggal 21 Oktober 2011) </ref>
 
=='''Etimologi Cingcau'''==
Kecap "cingcau" aslna tina dialék ''HokkianSienchau'' (Hanzi: 仙草, pinyin: xiancao) anu dipaké di kalangan [[Tionghoa]] di [[Asia Tenggara]]. <ref name="cincau1"/> CincauCingcau asalna tina tutuwuhan anu dipaké ikeunpikeun nyieun [[és cingcau]].<ref name="cincau1"/>
 
=='''Mangpaat'''==
# Loba ngandung mineral utamana [[kalsium]] jeung [[fosfor]].<ref name="cincau1"> [http://easzsoft.com/project/daunrumputdewa/manfaat.aspx] (Dicutat tanggal 21 Oktober 2011) </ref>
# Alus pikeun ngaleutikeun awak ku sabab kandungan kalorina saeutik.
# Bisa nyagerkeun panas [[beuteung]], [[sembelit]], [[bungkak beuteung]], [[demam]] jeung [[diaré]].
# Loba kandungan serat, mangpaatna pikeun ngabersihkeun ''organ pencernaan'' tina ''zat Karsinogen'' nu nyababkeun kanker.
# Ngandung senyawa ''dimetil kurin-1 dimetoidida'' anu gunana pikeun ngaleuleuskeun [[otot]]-otot anu tegang.
# Ngandung senyawa ''Isokandrodendrin'' anu dipercaya bisa nyingkahan sél tumor ganas.
# Ngandung ''alkaloid bisbenzilsokuinolin'' jeung ''S,S-tetandrin'' anu hasiatna nyingkahan kanker ginjal, antiradang jeung nurunkeun darah tinggi.
 
 
 
 
 
1.725

éditan