Buka ménu utama

Parobahan

1.093 bita ditambahkeun, 7 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
'''Cingcau''' mangrupa tutuwuhan anu so dijieun inuman [[és cingcau]]. Cingcau téh aya dua rupa nya éta [[Cingcau Hideung]] jeung [[Cingcau Héjo]]. <ref name="sumber1"> [http://lepmida.com/column.php?id=334&awal=30] (Dicutat tanggal 20 Oktober 2011) </ref> Produksi cingcau lolobana di Indonésia persisna di Sumarorong, Sulawesi Barat. Cingcau hideung katelahna séong di Masarakat Sumarorong. Loba patani-patani anu melak séong.
 
=='''Sajarah'''==
Tutuwuhan ieu téh asalna ti [[Asia]], tuluy sumebar ka [[India]], [[Birma]], [[Indocina]], [[Philipina]], nepi ka [[Indonésia]]. Tutuwuhan ieu alusna dipelak di daerah anu miboga kaluhuran taneuhna sakitar 75 – 2300 m di luhureun permukaan laut. Daérah [[Sumarorong]], [[Sulawesi Barat]] mangrupa salah sahiji tempat anu alus pikeun tutuwuhan ieu ku sabab miboga iklim cuaca anu tiis jeung curah hujan anu cukup. Tutuwuhan ieu geus diproduksi cingcau bubuk anu leuwih loba diekspor ka luar negeri.
 
=='''Etimologi Cingcau'''==
=='''Mangpaat'''==
# Loba ngandung mineral utamana [[kalsium]] jeung [[fosfor]].<ref name="cincau1"> [http://easzsoft.com/project/daunrumputdewa/manfaat.aspx] (Dicutat tanggal 21 Oktober 2011) </ref>
# Alus pikeun ngaleutikeun awak ku sabab kandungan kalorina saeutik. <ref name="cincau1"/>
# Bisa nyagerkeun panas [[beuteung]], [[sembelit]], [[bungkak beuteung]], [[demam]] jeung [[diaré]].<ref name="cincau1"/>
# Loba kandungan serat, mangpaatna pikeun ngabersihkeun ''organ pencernaan'' tina ''zat Karsinogen'' nu nyababkeun kanker.<ref name="cincau1"/>
# Ngandung senyawa ''dimetil kurin-1 dimetoidida'' anu gunana pikeun ngaleuleuskeun [[otot]]-otot anu tegang. <ref name="cincau1"/>
# Ngandung senyawa ''Isokandrodendrin'' anu dipercaya bisa nyingkahan sél tumor ganas.<ref name="cincau1"/>
# Ngandung ''alkaloid bisbenzilsokuinolin'' jeung ''S,S-tetandrin'' anu hasiatna nyingkahan kanker ginjal, antiradang jeung nurunkeun darah tinggi.<ref name="cincau1"/>
 
 
1.725

éditan