Buka ménu utama

Parobahan

686 bita ditambahkeun, 7 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
 
=='''Sajarah'''==
Tutuwuhan ieu téh asalna ti [[Asia]], tuluy sumebar ka [[India]], [[Birma]], [[Indocina]], [[Philipina]], nepi ka [[Indonésia]]. <ref name="sumber1"/> Tutuwuhan ieu alusna dipelak di daerah anu miboga kaluhuran taneuhna sakitar 75 – 2300 m di luhureun permukaan laut.<ref name="sumber1"/> Daérah [[Sumarorong]], [[Sulawesi Barat]] mangrupa salah sahiji tempat anu alus pikeun tutuwuhan ieu ku sabab miboga iklim cuaca anu tiis jeung curah hujan anu cukup. <ref name="sumber1"/> Tutuwuhan ieu geus diproduksi cingcau bubuk anu leuwih loba diekspor ka luar negeri.<ref name="sumber1"/>
 
=='''Etimologi Cingcau'''==
Kecap "cingcau" aslna tina dialék ''HokkianSienchau'' (Hanzi: 仙草, pinyin: xiancao) anu dipaké di kalangan [[Tionghoa]] di [[Asia Tenggara]]. <ref name="cincau1"/> Cingcau asalna tina tutuwuhan anu dipaké pikeun nyieun [[és cingcau]].<ref name="cincau1"/>
 
=='''Kandungan gizi'''==
Nutrisi anu aya dina 100 g Cingcau nya éta :<ref name="sumber1"/>
Ènérgi 122 kkal </br> <ref name="sumber1"/>
Protéin 6 g </br> <ref name="sumber1"/>
Lemak 1 g </br> <ref name="sumber1"/>
Karbohidrat 26 g </br> <ref name="sumber1"/>
Kalsium 100 mg </br> <ref name="sumber1"/>
Fosfor 100 mg </br> <ref name="sumber1"/>
Zat besi 3.3 mg </br> <ref name="sumber1"/>
Vitamin A 10.750 SI </br> <ref name="sumber1"/>
Vitamin B1 80 mh </br> <ref name="sumber1"/>
Vitamin C 17 mg </br> <ref name="sumber1"/>
Serat 6.23 g </br> <ref name="sumber1"/>
 
=='''Mangpaat'''==
1.725

éditan