Béda révisi "Gain"

6 bita dipupus ,  15 tahun yang lalu
m
m (taratas Artikel nu sadaya basa Wikipedia kedah gaduh#Elektronika rengse, kantun narjamahkeun)
 
 
== Unit logaritmis jeung désibel ==
 
{{tarjamahkeun|Inggris}}
InDina electronicséléktronika, itgeus isilahar common to usemigunakeun [[logarithmicunit unitslogaritmis]] tokeur measurengukur gain. Originally, theDasarna bel wasnyaéta usedmigunakeun:
 
: Gain = log<sub>10</sub>(''P''<sub>2</sub>/''P''<sub>1</sub>) bel
 
wherenumana P1 andjeung P2 arepatuturut the input and outputmangrupakeun ''powersdaya'' respectivelyasupan jeung kaluaran.
 
UsingMigunakeun theunit bel unit, however,kanyataannana resultsjumlah inhasilna smallsok numberssaeutik, soku thesabab éta nu kasohor nyaéta migunakeun [[decibel]] (one tenth of asapersapuluh bel) became popular in its place. AsKusabab therebel areteh tensapuluh decibelsdecibel ('''dB''') in a belmangka:
 
: Gain = 10 * log<sub>10</sub>(''P''<sub>2</sub>/''P''<sub>1</sub>) dB
 
(AUnit similarnu unitsarua usingmigunakeun [[naturallogaritma logarithmalami]]s is called thedisebut [[neper]].)
 
WhenNalika gain isdiitung calculatedmigunakeun usingtegangan voltagetur insteadlain of powerdaya, makingmangka kudu thediganti substitutionku [[hukum Joule's law|(''P''=''V''<sup>2</sup>/''R'')]], the formularumusna isjadi:
 
*Gain = 10 * log ((''V''<sub>2</sub><sup>2</sup>/''R'') /(''V''<sub>1</sub><sup>2</sup>/''R'') ) dB
*Gain = 20 * log (''V''<sub>2</sub>/''V''<sub>1</sub>) dB
 
Rumus ieu ukur bener lamun beban [[impedansi]]na sarua. Dina kalolobaan parabot éléktonik modéren, [[impedansi kaluaran]] cukup leutik sarta [[impedansi asupan]] cukup gedé sahingga beban bisa teu dianggep tampa mangaruhan teuing pangitungan.
This formula only holds true if the load [[impedance]]s are identical. In many modern electronic devices, [[output impedance]]s are low enough and [[input impedance]]s high enough that load can be ignored without significantly affecting the calculation.
 
=== Conto ===
 
IfLamun anpanguat amplifierngahasilkeun produces an output ofkaluaran 1 [[volt]] intodina abeban 1 [[ohm]] load, thenmangka itbakal is providingngahasilkeun 1 watt ofkana outputdaya powerkaluarannana. IfLamun thepanguat amplifiersatuluyna isrobah thenjadi alteredngahasilkeun to produce an output ofkaluaran 10 voltsvolt intokalayan thebeban sameanu loadsarua, itmangka iskiwari nowhasilna providingjadi 100 watts ofwatt outputkaluaran powerdayana (<math>P=V^2/R</math>). ThereforeJadi:
 
voltage gain tegangan = 10 timeskali
<br/>
power gain daya = 100 timeskali
 
&mdash; whichnumana bysacara definitiondéfinisi isbisa saiddisebutkeun to be ayén gain of-na 20 dB.
 
AGain gain of factorfaktor 1 oratawa (equivalentsarua tojeung 0 dB) wheredimana bothasupan inputjeung andkaluaran outputmiboga aretegangan atnu thesarua same voltage level is also known asdisebut ''gain [[1 (numbernomer)|unityhiji]] gain''.
 
==Tempo ogé==
23.351

éditan