Béda révisi "Payung"

19 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
m
r2.7.2) (bot Nambih: ks:چھٔتٕر; kosmetik perubahan
m (r2.7.2) (bot Nambih: ks:چھٔتٕر; kosmetik perubahan)
 
'''payung''' nya éta bahan plastik, anu disebut kanopi, anu némpél dina karangka beusi.<ref name:"internet1">{{id}}[http://www.freez.web.id/keren-payung-udara-yang-ajaib/](diakses tanggal 22 oktober 2011)</ref>
Payung nya éta parasut;panghalang panas poé atawa hujan lamun urang keur di luar.<ref name="kamus Basa Sunda2">RA,Danadibrata.2006.''Kamus Basa Sunda''. Bandung:Gawé bareng PT Kiblat Buku Utama jeung Universitas Padjadjaran.Kaca 511</ref> pajeng;~dipakéna dibenerkeun heula gagangna dicekel, lamun enggeus dipaké dilingkupkeun deui;aya~kertas, lawon hideung, sutra jsb.<ref name="kamus Basa Sunda2"></ref>
 
== Sajarah ==
 
Dina mimiti 3500 taun ka tukang, ayana payung geus kapanggih di [[Tiongkok]]. Ngeunaan kapanggihna payung, aya loba legénda-legénda rahayat anu nyaritakeunana, hiji diantarana pang sumebar lega nya éta carita [[“Luban manggih Payung”]].
Toko payung kahiji diditu ngaranna [["James Smith and Sons"]] anu buka dina taun 1830 sarta nepi ka ayeuna masih ngajual payung, alamatna di 53 New Oxford Street, [[London]].<ref name:"internet3">{{id}}[http://www.metrogaya.com/home/sejarah-hari-ini/sejarah-unik-payung](diakses tanggal 22 oktober 2011)</ref>
 
== Rujukan ==
{{Reflist}}
 
[[jv:Payung]]
[[ko:우산과 양산]]
[[ks:چھٔتٕر]]
[[lb:Prabbeli]]
[[lt:Skėtis]]
17.467

éditan