Béda révisi "Bawang"

174 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Jenis jenis bawang aya rupa-rupa saperti : [[Bawang Banggala]] nya éta bawang nu gedé pisan, [[Bawang Beureum]] nya éta bawang anu beutina beureum, [[Bawang Bodas]] nya éta bawang anu beutina bodas, [[Bawang Daun]] nya éta sabangsa bawang teu beutian daunna buleud panjang sarta sagedé curuk.<ref name="sumber1"/>
Dumasar jenisna, bawang anu miboga mangpaat paling réa nya éta [[bawang bodas]].<ref name="sumber1"/>
Ngahambat rusakna otak sarta sistem kekebalan, Mantuan ngahambat prosés penuaan,maéhan sél kanker, Bawang bodas bisa ngurangan resiko kanker,[[Bawang bodas]] anu dikonsumsi sacara rutin dina waktu nu tangtu bisa mantuan nurunkeun kadar kolesterol, Zat anti-kolesterol dina [[bawang bodas]] anu ngaranna ajoene nulungan nyegah ngagumpalan [[getih]], [[Bawang bodas]] bisa mantuan ngurangan stress, kahariwang, sarta depresi, [[Bawang bodas]] ngandung vitamin A, vitamin B, vitamin C, kalsium, potasium, antioksidan, [[Bawang bodas]] ngandung [[karoten]] sarta [[selenium]], ngobatan panyakit darah tinggi, Ngaronjatkeun insulin getih pikeun penderita diabetes, ngalumpuhkeun radikal bebs anu ngaréwong sistem kekebalan awak, Méré mangpaat minangka penawar racun (detoxifier) anu nangtayungan awak ti sagala rupa panyakit,Ngajaga stamina awak.<ref name="sumber2">{{id}}[http://kabarinews.com/article/Berita_Amerika/Amerika_Tips/22_KHASIAT_BAWANG_PUTIH/2344=id manfaat bawang ] (diaksés tanggal 26 Oktober 2011)</ref>
 
 
873

éditan