Buka ménu utama

Parobahan

215 bita ditambahkeun, 7 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
{{Taxobox
[[Gambar: Tangkal cingcau (camcauh).jpg|thumb|Tangkal cingcau [[camcauh]] ]]
| image = Tangkal cingcau (camcauh).jpg
| name = Cingcau héjo
| regnum = [[Plantae]]
| Subkingdom= [[Tracheobionta]]
| classis = [[Magnoliopsida]]
| ordo = [[Ranunculales]]
| familia = [[Menispermaceae]]
| genus = ''[[Cyclea ]]''
| species = '''''Cyclea barbata Miers'''''
}}
 
'''Cingcau''' atawa '''Camcauh''' mangrupa tutuwuhan nu mangrupa areuy anu dauna lamun dirames dibauran cai saeutik engkéna sok ngagibleg saperti ager éncér.<ref name="Kamus"> Danadibrata,R.A.(2006).Kamus Basa Sunda.Bandung: Kiblat Buku Utama. </ref> Ilaharna sok diolah jadi [[inuman]] nya éta [[és cingcau]], biasana dina waktu buka [[puasa]] lantaraan tiis.<ref name="Kamus"/> Camcauh aya anu dahanna paranjang saperti [[areuy]] [[daun]]na karandel jeung rada rubak.<ref name="Kamus"/> Camcauh téh aya dua rupa nya éta [[Camcauh Hideung]] jeung [[Camcauh Héjo]]. <ref name="sumber1"> [http://lepmida.com/column.php?id=334&awal=30] (Dicutat tanggal 20 Oktober 2011) </ref> Produksi camcauh lolobana di Indonésia persisna di Sumarorong, Sulawesi Barat.<ref name="sumber1"/>
 
1.725

éditan