Katus: Béda antarrépisi

1.024 bita ditambahkeun ,  11 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:Stenocereus pruinosus.jpg|thumb|Katus]]
'''Katus''' asalna tina basa [[Yunani]] nya éta ''kaktos'', artina tutuwuhan anu cucukan. ''Linneaus'', ahli botani anu nyieun klasifikasi tutuwuhan katus asup kana kelompok tutuwuhan anu cucukan atawa ''Cactaceae''. <ref name="katus"> [http://www.bangfad.com/search/klasifikasi-kaktus] </ref>
 
=='''Asal Usul'''==
Katus geus tumuwuh sakitar 100 juta taun katukang.<ref name="katus"/> Baheulana katus téh miboga bentukna anu jangkung. Satuluyna sakitar 60 juta taun yén aya anggapan katus th punah.<ref name="katus"/> Kajadian ieu téh alatan bituna gunung berapi anu neuleumkeun [[Benua Amerika]], anu ilaharna éta katus téh tumuwuh di dinya.<ref name="katus"/> Sanggeus vulkanik gunung berapi téh eureun, katus téh tumuwuh deui.<ref name="katus"/> Tapi katus anu anyar bentukna jadi pendék. Umumnya, katus ayana di dataran tandus saperti [[Amérika Selatan]] jeung [[Méksiko]].<ref name="katus"/> Daérah-daérah éta miboga curah hujan anu saeutik kalayan ''frekuensi'' anu teu tangtu.<ref name="katus"/> Parobahan suhu anu aya jadi ''ekstrem''. Aya ogé pamadegan anu ngébréhkeun yén katus téh asalna ti [[Amerika Tengah]] jeung [[ Amérika Selatan]], [[Kanada Utara]] nepi ka Pulau [[Galapagos]], di [[Pasifik]] jeung pulau-pulau tropis di [[India Timur]] jeung [[Karibia]].<ref name="katus"/>
 
==catetan==
[[{{reflist]]}}
[[Kategori: Tutuwuhan hias]]
[[Kategori: Tutuwuhan]]
1.725

éditan