Béda révisi "Katus"

828 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
{{Dipaké}}
[[Gambar:Stenocereus pruinosus.jpg|thumb|Katus]]
'''Katus''' asalna tina basa [[Yunani]] nya éta ''kaktos'', artina tutuwuhan anu cucukan. ''Linneaus'', ahli botani anu nyieun klasifikasi tutuwuhan katus asup kana kelompok tutuwuhan anu cucukan atawa ''Cactaceae''. <ref name="katus"> [http://www.bangfad.com/search/klasifikasi-kaktus] </ref> Katus nya éta ngaran tutuwuhan anu ka asup ''famili Cactaceae''.<ref name="sumber"> [http://id.shvoong.com/lifestyle/home-and-garden/2060105-kaktus-tanaman-penangkal-santet/] (Dicutat tanggal 31 Oktober 2011) </ref>
 
=='''Asal Usul'''==
Kadua, carana seték watangna, cara ieu saeutik kagagalanana lamun dina melakna loba. Pilih watang katus anu teu pati kolot jeung teu ngira. Keureut ku péso kalayan panjangna 6 cm. antepkeun 7 nepi ka 10 poé di tempat anu tiis sangkan getahna garing. Sanggeus kitu tinggal melak dina media tanam. Kudu diperhatikeun yén jenis katus anu buleud atawa ngaracabang, ngeureuntna kudu pas dina bagian anu ngaracabangna. Urut beulahan nu ti indukna biasana sok jadi deui tunas katus.
Katilu , ku cara nyambung katus grafting. Cara ieu miboga kaonjoyan, salain mimitina tina binih anu anyar, grifting ogé nyiptakeun dua jenis tutuwuhan tina dua katus anu béda jadi katus tampilan anu anyar. Mimitina, siapkeun watang induk atawa watang Beulah handap, jenis cereus spachianus atawa opuntia ficus indica bisa dipaké ku saba kuat akarna. Prosés sambung katus kudu téréh saencan urut beulahana jadi agring sangkan téréh némpelna. Loba cara nyambung katus, tapi métode sambung rata jeung sambung serong paling loba dipaké. Prosésna hampir sarua, potong rata atawa sérong watang induk jeung watang tina jenis anu béda.
 
=='''Mangpaat'''==
# Diolah pikeun ''selai'', nu diolahna nya éta buah jeung watang anu ngora kénéh. <ref name="sumber"/>
# Dijadikeun kadaharan nya éta watang anu ngora, dipesék tuluy digoréng, diseupan atawa diolah jadi [[acar]].<ref name="sumber"/>
# Jadi bahan baku [[kosmétik]], obat-obatan jeung pakan ternak.<ref name="sumber"/>
# Bagian akar tina spesies katus bisa diolah jadi [[permén]].<ref name="sumber"/>
# Ditilik tina élmu ''fengshui'', tutuwuhan ieu miboga kakuatan anu sarua jeung [[mawar]], bisa jadi ''penangkal'' [[santet]] jeung hawa-hawa anu négatip.<ref name="sumber"/>
 
==catetan==
1.725

éditan