Béda révisi "Cabé"

5 bita dipupus ,  10 tahun yang lalu
 
=='''Sajarah'''==
Sejarah cabé aya patalina jeung kapanggihna [[benua Amerika]] ku [[Christopher Colombus]] dina taun 1492. Suku [[Indian]] anu jadi pribumina geus ngamangpaatkeun cabé ti taun 5.000 SM. <ref name="sumber2">[http://www.kaskus.us/showthread.php?p=344197172 Manfaatini Cabelah buatasal tubuhusul kitacabai] (Dicutat tanggal 31 Oktober 2011) </ref> Colombus mawa éta cabé ka Eropa pikeun oléh-oléh. Dina kurun waktu satengah abad, cabé geus sumebar nepi ka [[Afrika]], [[India]], [[Timur Tengah]], [[Balkan]], [[China]], [[Asia]] jeung Indonésia. <ref name="sumber2"/> Kajadian éta téh aya patalina jeung ''pedagang'' [[Portugis]].<ref name="sumber2"/>
Ti mimiti geus diwanohkeun éta cabé, urang India mekarkeun tilu subspesies cabé dina waktu satengah abad. <ref name="sumber2"/>Sedengkeun di [[Amerika]] mekarkeun opat subspesies salima 6.500 tahun.<ref name="sumber2"/>
 
Pamaké anonim