Béda révisi "Konéng"

4 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
}}
 
'''Konéng''' (''Curcuma domestic'') salah sahiji pepelakan nu kaasup ubar jeung sambara.<ref name="Tananaman Obat Indonesia"> [http://www.iptek.net.id/ind/pd_tanobat/view.php?id=2 TANAMANKUNYIT OBAT(CURCUMA INDONESIADOMESTICA)] (Dicutat tanggal 15 Oktober 2011) </ref> Salain ti éta konéng ogé osok jadi bahan dasar pikeun [[''kosmetik'']] jeung [[tekstil]].<ref name="Baiknya Kunyit untuk tubuh"> [http://female.kompas.com/read/2011/01/15/23462766/Baiknya.Kunyit.Bagi.Tubuh Baiknya Kunyit Bagi Tubuh] (Dicutat tanggal 15 Oktober 2011) </ref> Dumasar kana hasil panalungtikan taun 2003, yén konéng dumasar kana jumlah anu dibutuhkeun ku industri pikeun jadi ubar tradisional di Jawa Timur aya dina ''peringkat'' kahiji jeung di Jawa Tengah asup kana lima besar anu maké bahan dasar ubar séjéna. <ref name="Budidaya Tananaman Kunyit"> [http://jowofile.jw.lt/ebook/files/Budidaya%20Tanaman%20Kunyit_txt.txt Budidaya Tanaman Kunyit] (Dicutat tanggal 16 Oktober 2011) </ref>
== '''Asal-usul''' ==
Pamaké anonim