Béda révisi "Basisir Santolo"

36 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (r2.7.1) (bot Miceun: en:Pantai Santolo)
Salah sahiji pntai nu kasohor di kabupatén Garut nya éta Pantai Santolo.<ref name="santolo"/> Perenahna di kacamatan [[Cikelet]], beulah kidul ti pusat kota Garut, jarakna dina waktu 3,5 jam lalampahan sakitar 88 km.<ref name="santolo"/> Kawasan Pantai Santolo mangrupa tempat kumpulna para [[pamayang]].<ref name="santolo"/> Jeung jadi tempat pangeureunan (pelabuhan) pikeun parahu di [[Pameungpeuk]].<ref name="santolo">[http://pariwisata.garutkab.go.id/index.php?mindex=daf_det_wisata&id_wisata=23 Pantai Santolo] (Dicutat tanggal 31 Iktober 2011) </ref> Salain ti éta pantai Santolo ook di paké jadi tempat upacara anu aya patalina jeung laut saperti Tsayakuran pamayang jeung hajat laut pakidulan.<ref name="Potensi Wisata"> [Rostiyati, Ani dkk.(2004).''Potensi Wisata Di Daerah Pameungpeuk Kabupaten Garut''.Bandung: Kementrian Kebudayaan dan Pariwisata Balai Kajian Sejarah dan Nilai Tradisional Bandung Proyek Pemanfaatan Kebudayaan Daerah Jawa Barat.) (kaca 41) </ref> Saencan urang ka pulo santolo kudu naék heula parahu mentas eula muara anu leutik. Satepina di pulo santolo bakal kasampak panto cai basa jaman [[Walanda]]. Pantai santolo bentukna jiga [[teluk]]. Unikana nya éta permukaan pantai beulah kidul leuwih luhur dibandingkeun pantai beulah wétan, balukarna bentukna saperti curugan.<ref name="santolo1">[http://www.indotravelers.com/garut/ POTENSI WISATA GARUT] (Dicutat tanggal 31 Oktober 2011) </ref> Aya tradisi di pantai Santolo nyaéta néangan [[lauk héjo tonggong]].<ref name="Potensi Wisata"/> Ngala lauk ieu teu sagawayahna ku sabab lauk ieu ayana nalika musim halodo. Lauk héjo tarogong mangrupa salah sahiji jinis lauk anu leutik anu ukurana kurang leuwih sagedé curuk budak gedé.<ref name="Potensi Wisata"/>
 
 
Pamaké anonim