Béda révisi "Sendal"

5 bita dipupus ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar {{dipaké}} thumb|120px| Sendal '''Sendal''' mangrupa salah sahiji jinis sarampah, nya éta kabeh nu sok dipaké di d...)
 
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Sendal''' mangrupa salah sahiji jinis sarampah, nya éta kabeh nu sok dipaké di dampal suku jelema jero leumpang.<ref name="kamus1"> [[Danadibrata,R.A]].2006.Kamus Basa Sunda.Bandung:Kiblat Buku Utama </ref> Jinis séjénna ti sarampah nu sarupa fungsina jeung sendal téh nya éta [[tarumpah]], [[teplék]], [[selop]], [[bakiak]], jeung [[sapatu]].<ref name="kamus1"/>
 
Sandal nya éta mangrupa matras ti rumput-rumputan, bilah ti kulit, atawa komo potongan-potongan kai anu rata.<ref name="sumber1"> {{id}} Leokum, Arkady(1997) '''Aku Ingin Tahu Jilid 1''' Jakarta:Quality Press </ref> Bahan-bahan ieu diikatkan dina tapak suku ku tali kulit anu saterusna diikat kira-kira dina suku.<ref name="sumber1"/> Di wewengkon-wewengkon pegunungan anu leuwih tiis, sandal-sandal ieu henteu méré panangtayungan anu cukup kana suku, jadi leuwih loba bahan ditambahkeun jeung sacara bertahap sandal dijieun pikeun modél dasar sapatu.<ref name="sumber1"/>
 
 
357

éditan