Béda révisi "Batuk"

269 bita dipupus ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar {{Infobox disease | Name = Batuk | Background = | Image = Pertussis.jpg | Caption = <center>Seorang anak yang mengidap batuk rejan.<br />{{L...)
 
Batuk lain panyakit tapi mangrupa mékanisme ketahana awak di [[saluran pernapasan]] jeung mangrupa gejala salah sahiji [[panyakit]] atawa [[reaksi]] awak nalika [[iritasi]] di [[tikoro]] ku sabab ayana [[lendir]], [[kadaharan]], [[kebul]], [[haseup]] jeung sajabana.
{{Infobox disease
 
| Name = Batuk
| Background =
| Image = Pertussis.jpg
| Caption = <center>Seorang anak yang mengidap [[batuk rejan]].<br />{{Listen|filename=Husten-abf-.ogg|title=Coughing|description=The sound of a person coughing.|format=[[Ogg]]}}</center>
| ICD10 = {{ICD10|R|05||r|00}}
| ICD9 = {{ICD9|786.2}}
| ICDO =
| OMIM =
| DiseasesDB =
| MedlinePlus = 003072
| eMedicineSubj = ENT
| eMedicineTopic = 1048560
}}
 
== Lihat pula ==
* [[Batuk rejan]]
* [[ISPA]]
* [[Bronkitis]]
 
==catetan==
1.725

éditan