Buka ménu utama

Parobahan

1 bita dipupus, 7 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
}}
 
'''Républik Portugal''' mangrupa hiji [[nagara]] di [[Éropa]] bagian barat daya. Nagara ieu tepung wates jeung [[Spanyol]] di beulah kalér jeung wétan. Di beulah kulon tepung wates jeung [[Samudra Atlantik]]. Salian ti éta, Portugal ogé miboga wewengkon di [[Madéira]], [[AzorésAsores]], jeung [[Ilhas Selvagens|Kapuloan Selvagens]]. Portugal ngaklaim hiji wewengkon leutik nu ngaranna [[Olivença]] nu dikawasaan Spanyol ti [[Kongrés Wina]]. Ngaran lami atawa [[Basa Latin|latin]] ti nagara ieu nya éta '''Lusitania'''.
 
Kecap '''Portugis''' mindeng dipaké pikeun nyebutkeun padumuk atawa urang nu asalna ti Portugal. Kecap ieu ogé sesebutan pikeun basa nu dipaké ku bangsa ieu. Nagara-nagara nu maké basa Portugis sok disebut minangka nagara-nagara ''Lusophone''.
! style="width:25%; background:white; text-align:center; border-bottom:1px solid black;"| Démonim
|- style="font-size:95%"
| style="text-align:left; padding-left:5px;"| '''[[AzoresAsores]]'''
| style="text-align:left; padding-left:5px;"| <div class="center">2,333&nbsp;km²</div>
| style="text-align:left;"| <div class="center">243,101</div>
7.123

éditan