Buka ménu utama

Parobahan

742 bita ditambahkeun ,  8 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Nirvana_around_1992.jpg|thumb|300px|Anggota grup musik Nirvana [[Krist Novoselic]] (kénca) jeung [[Kurt Cobain]] (katuthu) dina acara ''MTV Video Music Awards'', dina taun [[1992]]]]
'''Nirvana''' nya éta grup musik aliran [[grunge]] anu dibentuk di [[Aberdeen]], [[Washington]], [[Amerika Serikat]] taun [[1987]] ku [[Kurt Kobain]], [[Krist Novoselic]], jeung [[Chad Channing]]<ref name="kapanlagi">[[http://selebriti.kapanlagi.com/hollywood/n/nirvana/ Nirvana-kapanlagi.com]] (diaksés tanggal 9 Nopémber 2011)</ref><ref name="lastfm">{{en}}[[http://www.last.fm/music/Nirvana/+wiki Nirvana-Lastfm.com]] (diaksés tangal 9 Nopémber 2011)</ref>. Grup musik séjénna anu saentragan nya éta [[Pearl Jam]], [[Alice in Chains]], jeung [[Soundgarden]]<ref name="lastfm"></ref>, balukarna, genre [[rock alternatip]] jadi genre anu dominan di [[radio]] jeung TV musik [[Amerika Serikat|Amerika]] dina taun 90-an<ref name="lastfm"></ref>. Nirvana boga sababraha mantan personil, diantarana: [[Aaron Burckhard]] - [[drum]] ([[1987]]-[[1988]]), [[Dale Crover]] - [[drum]] ([[1988]], [[1990]]), [[Dave Foster]] - drum ([[1988]]), [[Chad Channing]] - drum ([[1988]]-[[1990]]), [[Jason Everman]] - [[gitar]] ([[1989]]), [[Dan Peters]] - [[drum]] ([[1990]])<ref name="lastfm"></ref>.
 
==Karir==
Nirvana ngarilis album pertamana taun 1989 dipayungan ''indie label''. Taun 1990, Nirvana nyieun kontrak jeung ''major label DGC'' terus ngarilis album ''NEVERMIND'' kalayan singlena ''Smells Like Teen Spirit'' anu kajual nepi ka 400 rébu kopi dina kurun waktu saminggu, padahal DGC mah ngan méré prédiksi yén ieu album téh bakal kajual 250 rébu kopi wungkul.<ref name="lastfm"></ref>.
 
==Référénsi==
986

éditan