Buka ménu utama

Parobahan

605 bita ditambahkeun ,  8 tahun yang lalu
 
==Karir==
Nirvana ngarilis album pertamana taun 1989 dipayungan ''indie label''. Taun 1990, Nirvana nyieun kontrak jeung ''major label DGC'' terus ngarilis album ''NEVERMIND'' kalayan singlena ''Smells Like Teen Spirit'' anu kajual nepi ka 400 rébu kopi dina kurun waktu saminggu, padahal DGC mah ngan méré prédiksi yén ieu album téh bakal kajual 250 rébu kopi wungkul.<ref name="lastfmkapanlagi"></ref>. ALbum kaduana ''IN UTERO'' dirilis 2 taun sanggeus album kahiji dirilis, tapi henteu sasuksés album pertama<ref name="kapanlagi"></ref>.
 
Tanggal [[8 Aprl]] [[1994]] mangrupa ahir karir Niravana, sabab Kurt Cobain kapanggih maot di Imahna, [[Seattle]], Washington alatan maéhan manéh ku péstol anu ditémbakkeun ka huluna<Ref name="nirvana">{{en}}[[http://www.nirvana.com/bio/default.aspx Nirvana.com]] (diaksés tanggal 9 Nopémber 2011)</ref><ref name="kapanlagi"></ref>. Tapi najan kitu, sababaraha album kompilasina masih sempet dirilis sababaraha taun kahareupna<ref name="kapanlagi"></ref>.
 
==Référénsi==
986

éditan