Béda révisi "Bir"

14 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
{{dipaké}}
[[Gambar:DSCF4361.jpg|thumb|200px|right|Koléksi Bir]]
[[Gambar:Cerveza antártica.jpg|thumb|200px|right|Bir ti [[Brazil]]]]
'''Bir''' mangrupa inuman nu ngandung [[alkohol]] 4-6% nu dijieun ngaliwatan ''brewing process'' tina bahan ''barley/malt'', ''kembang hops'',[[gula]], [[cai]], jeung bahan nu ngahérangkeun (finings).<ref name="buku1"> Widjojo Atmodjo, Marsum.2004.Bar, Minuman dan Pelayannya.Yogyakarta:Penerbit Andi. Halaman 45.</ref> Bir ngandung teu leuwih ti 6% alkohol, cai, CO2, [[mineral]] jeung asam-asaman sarta bisa disajikeun atawa dijual dina [[botol]], [[kaléng]], atawa ''barrel''.<ref name="buku1"/>
Dasarna mah bir kudu diteundeun di jero rohangan nu suhu udarana 4-7o C, posisi botol nangtung ajeg.<ref name="buku1"/> Témperatur nu panas pisan atawa tiis pisan bisa ngabalukarkeun bir jadi ruksak. <ref name="buku1"/> Témperatur nu tiis pisan ngabalukarkeun ''flat'', bir jadi teu ngabudah pisan nalika di kana gelaskeun.<ref name="buku1"/>
Bir bakal karasa seger jeung aya budahan nu cukup nalika disajikeun dina témperatur nu pas, dina gelas nu tiis. Gelas éta kudu enyaan beresih.<ref name="buku1"/> Gelas nu kotor, bakal ngajadikeun flat.<ref name="buku1"/>
 
406

éditan