Béda révisi "Senam irama"

7 bita dipupus ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
{{dipaké}}
[[Gambar:Senam-ceria.jpg|thumb|200px|right|Kagiatan senam irama]]
Senam irama mangrupa rangkaian gerak senam nu dilakukeun ku gerakan léngkah-léngkah sarta ayunan [[leungeun]] jeung sikep awak nu dibarengan ku hiji irama atawa [[musik]]. <ref name="internet1"> [http://frianarifdarmas.wordpress.com/2010/01/04/pengertian-senam-irama/ Pengertian Senam Irama] diakses tanggal 05 November 2011] </ref>Senam irama nya éta bentuk-bentuk gerakan senam nu mangrupa gabungan antara sababaraha bentuk gerakan jeung irama nu marenganana. <ref name="buku1"> Syarifuddin, Aip dan Muhadi.1991.Pendidikan Jasmani dan Kesehatan. Jakarta:Depdikbud. Halaman 117 </ref> Misalna saperti irama ''tepukan'', ketukan, [[tamboré]], nyanyian, musik jeung réa-réa deui. <ref name="buku1"/>Kaéndahan gerakan, nyiptakeun variasi gerakan, jeung ngabentuk gerakan ngaliwatan koordinasi antara sababaraha gerakan jeung irama mangrupa tungtutan dina senam irama. <ref name="buku1"/>Bisa ogeogé disebutkeun yén nu jadi prinsip dasar tina gerakan-gerakan senam irama nya éta ayana kalentukan awak dina ngalakukeun gerakan jeung kasinambungan antara gerakan nu hiji jeung gerakan lianna saluyu jeung irama nepi ka jadi runtuyan gerak nu ngahiji antara gerakan jeung irama nu dilakukeun sacara luwes jeung lancar. <ref name="buku1"/>
 
==Sajarah senam irama==
406

éditan