Béda révisi "Wiski"

256 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (r2.7.1) (bot Nambih: af, ar, arz, az, be, be-x-old, bg, br, bs, ca, cs, cv, cy, da, de, el, eo, es, et, eu, fa, fi, fr, ga, gd, gl, he, hi, hr, hu, id, io, is, it, ja, ka, kn, ko, la, li, lt, lv, my, nl, nn, no, oc, pl, pt, ro, ru, sco, simple, sk...)
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:Bottle of Dewar's whisky.jpg|thumb|200px|left|Jenis Scotch Whisky]]
Wiski nya éta sarupaning spirit nu dibeunangkeun ku cara distilasi tina prosés ngaragian bubur siki-sikian [[paré]] (Ryewheat, corn, barley, maize atawa paré) sarta dipendem dina tong kai. <ref name="buku1"> Widjojo Atmodjo, Marsum.2004.Bar, Minuman dan Pelayannya.Yogyakarta:Penerbit Andi. Halaman 65.</ref>Aya 200 jenis wiski.<ref name="buku1"/> Wiski mangrupa inuman nu ngandung alkohol nu dijieun tina campuranb sababaraha jenis siki-sikian.<ref name="internet1"> [http://altahida.wordpress.com/2009/02/22/jenis-jenis-minuman-beralkohol/ Minuman beralkohol]]diakses tanggal 08 November 2011 </ref> Wiski-wiski tadi miiboga taste/rasa nu béda-béda antara jieunan nu hiji jeung lianna.<ref name="buku1"/> Aya opat kelompok wiski,nya éta; Scoth whisky (Johnie Walker, Chivas Regal); Irish whisky (Old Busmills, John Power); Canadian whisky (Seagrams V.O., Canadian Club); American whisky (Old Grand Dad, Jim Bean).<ref name="buku1"/>
 
==Referensi==
406

éditan