Béda révisi "Wiski"

33 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:Bottle of Dewar's whisky.jpg|thumb|200px|left|Jenis Scotch Whisky]]
'''Wiski''' nya éta sarupaning ''spirit'' nu dibeunangkeun ku cara distilasi tina prosés ngaragian bubur siki-sikian [[paré]] (Ryewheat, corn, barley, maize atawa paré) sarta dipendem dina tong kai. <ref name="buku1"> Widjojo Atmodjo, Marsum.2004.Bar, Minuman dan Pelayannya.Yogyakarta:Penerbit Andi. Halaman 65.</ref>Aya 200 jenis wiski.<ref name="buku1"/> Wiski mangrupa [[inuman]] nu ngandung [[alkohol]] nu dijieun tina campuranbcampuran sababaraha jenis siki-sikian.<ref name="internet1"> [http://altahida.wordpress.com/2009/02/22/jenis-jenis-minuman-beralkohol/ Minuman beralkohol]]diakses tanggal 08 November 2011 </ref> Wiski-wiski tadi miiboga taste/rasa nu béda-béda antara jieunan nu hiji jeung lianna.<ref name="buku1"/> Aya opat kelompok wiski,nya éta; ''Scoth whisky'' (Johnie Walker, Chivas Regal); ''Irish whisky'' (Old Busmills, John Power); ''Canadian whisky'' (Seagrams V.O., Canadian Club); ''American whisky'' (Old Grand Dad, Jim Bean).<ref name="buku1"/>
 
==Referensi==
406

éditan