Béda révisi "Ernst Mach"

709 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
 
Anjeunna nyaéta sauwan fisikawan jeung filsuf Austria anu nyambungkeun prinsip penting ngeunaan optic, mékanika, jeung dinamika gelombang jeung anu ngarojog sawangan yén [[élmu pangaweruh]] téh nyaéta hiji organisasi konséptual tina data pangalaman sénsori atawa observasi.<ref name="thinkquest"/>
 
Mach diajar di imah nepika umur 14 taun, tuluy nuluykeun langsung ka gymnasium (sakola menengah luhur satingkat SMA) saméméh asup ka Universitas Vienna nalika umur 17 taun.<ref name="thinkquest"/> Anjeunna nampa gelar doktona dina widang [[fisika]] taun [[1860]] jeung ngagarap widang mékaika jeung [[fisika]] di Vienna nepika taun [[1864]], tuluy jadi profésor dina widang matématika di Universitas Graz.<ref name="thinkquest"/> Karesep mach geus dimimitian pikeun ngarobah [[psikologi]] jeung [[fisiologi]] ngeunaan sénsasi, sanajan anjeunna nuluykeun ngidéntifikasi dirina ku anjeun minangka saurang fisikawan jeung pikeun ngahubungkeun panalungtikan fisik salila karirna.<ref name="thinkquest"/>
 
==Sumber==
816

éditan