Sepak Bola: Béda antarrépisi

2.068 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:FC Blida 1952.jpg|thumb|200px|right| FC Blida]]
'''Sépak bola''' nya éta hiji kaulinan nu dilakukeun ku jalan najong [[bola]] kaditu kadieu pikeun marebutkeun di antara para pamén nu boga tujuan keur ngasupkeun bola ka [[gawang]] lawan jeung mertahankeun gawang sorangan sangkan teu kaasupan bola. <ref name="internet1">[ http://id.shvoong.com/humanities/history/2176057-pengertian-sepak-bola-dan-sejarah/#ixzz1coUPUrds Pengertian dan Sejarah Sepak Bola] diakses tanggal 05 November 2011 </ref> <ref name="internet2"> [http://kampungbiru.wordpress.com/pengertian-sepak-bola/ Pengertian Sepak Bola] diakses tanggal 09 November 2011 </ref>Dina kaulinan sépak bola, unggal pamaén meunang ngagunakeun sakabéh anggota awak iwal ti leungeun.<ref name="internet1"/>Ngan nu ngajaga gawang atawa [[kipper]] nu meunang ngamaénkeun bola ku suku atawa leungeun.<ref name="internet1"/>Sepak bola mangrupa kaulinan beregu nu unggal reguna sawelas jalma.<ref name="internet1"/> Biasana kaulinan sépak bola dipaénkeun dina dua babak (2x45 menit) sarta waktu istirahatna (10 menit) di antara dua babak.<ref name="internet1"/> Nyieun gol ka gawang mangrupa sasaran tina unggal kasawelasan. <ref name="internet1"/>Hiji kasawelasan bakal jadi juara nalika éta kasawelasan bisa ngasupkeun bola kana gawang leuwih loba jeung kaasupan bola leuwih saeutik lamun dibandingkeun jeung lawanna.<ref name="internet1"/>
 
==Sajarah Sépak Bola==
Lamun urang nengetan kaulinan sépak bola, tacan jelas ti mana jeung saha nu nyiptakeun éta kaulinan sépak bola. Nepi ka ayeuna tacan aya literatur nu bisa ngabuktikeun sacara auténtik. Para ahli [[sajarah]] ogé nepi ka abad ayeuna tacan bisa nyebutkeun ti mana asal muasal jeung saha nu nyiptakeun sépak bola. Tina panigaran-panigaran sajarah, urang mikawanoh sababaraha istilah sépak bola. Dina jaman [[Cina Kuno]] mangsa pamaréntahan [[Dinasti Han]], bola suku dipikawanoh ku istilah tanchu. Di [[Italia]] dina jaman [[Romawi]] dipikawanoh haspartun, di [[Perancis]] nu tuluy sumebar ka [[Normandia]] jeung [[Britania]] ([[Inggris]]), dipikawanoh istilah choule. Di [[Yunani Kuno]] dipikawanoh istilah epishyros jeung di [[Jepang]] dipikawanoh istilah kemari keur bola suku. Dina tanggal [[26 Oktober 1863]] diadegkeun hiji badan nu disebut [[English Football Association]]. Tuluy dina tanggal [[8 Desember 1863]] lahir peraturan kaulinan sépak bola modérn nu disusun ku éta badan nu dina kamekaranana ngalaman parobahan. Ku insiatif [[Guerin]] (Perancis), dina tanggal [[21 Mei 1904]] ngadeg féderasi sépak bola internasional maké ngaran [[Federation Internasional de Football Association]] (FIFA). Ku inisiatif [[Jules Rimet]] dina taun [[1930]] diayakeun kajuaraan dunya kahiji di [[Montevideo]], [[Uriguay]]. Ku lantaran jasana éta, ti mimiti taun [[1946]] éta piala dunia dingaranan [[Jules Rimet Cup]]. Eta kajuaraan diayakeun 4 taun sakali jeung mimiti taun [[1970]] éta piala jadi milik [[Brazil]], sabab ieu nagara geus bisa mangmeunangkeun éta piala 3 kali.
Di Indonésia sorangan, tanggal [[19 April 1930]] dibentuk [[Persatuan Sepak Bola Seluruh Indonésia]] (PSSI) di Yogyakarta nu dirojong ku sakabéh bond-bond. Pangurus PSII nu mimiti pupuhuna [[Ir.Soeratin Sosrosoegondo]]. Pikeun ngajénan jasa-jasa Ir.Soeratin Sosrosoegondo dina tarékah ngabina jeung mertahankeun ngadegna PSSI, dina taun [[1966]] diayakeun kajuaraan sépak bola tingkat taruna rumaja maké ngaran [[Piala Soeratin]] (Soeratin Cup).
 
 
406

éditan