Béda révisi "Sepak Bola"

413 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:FC Blida 1952.jpg|thumb|200px|right| FC Blida]]
'''Sépak bola''' nya éta hiji kaulinan nu dilakukeun ku jalan najong [[bola]] kaditu kadieu pikeun marebutkeun di antara para pamén nu boga tujuan keur ngasupkeun bola ka [[gawang]] lawan jeung mertahankeun gawang sorangan sangkan teu kaasupan bola. <ref name="internet1">[ http://id.shvoong.com/humanities/history/2176057-pengertian-sepak-bola-dan-sejarah/#ixzz1coUPUrds Pengertian dan Sejarah Sepak Bola] diakses tanggal 05 November 2011 </ref> <ref name="internet2"> [http://kampungbiru.wordpress.com/pengertian-sepak-bola/ Pengertian Sepak Bola] diakses tanggal 09 November 2011 </ref>Dina kaulinan sépak bola, unggal pamaén meunang ngagunakeun sakabéh anggota awak iwal ti leungeun.<ref name="internet1"/>Ngan nu ngajaga gawang atawa [[kipper]] nu meunang ngamaénkeun bola ku suku atawa leungeun.<ref name="internet1"/>Sepak bola mangrupa kaulinan beregu nu unggal reguna sawelas jalma.<ref name="internet1"/> Biasana kaulinan sépak bola dipaénkeun dina dua babak (2x45 menit) sarta waktu istirahatna (10 menit) di antara dua babak.<ref name="internet1"/> Nyieun gol ka gawang mangrupa sasaran tina unggal kasawelasan. <ref name="internet1"/><ref name="internet2"/>Hiji kasawelasan bakal jadi juara nalika éta kasawelasan bisa ngasupkeun bola kana gawang leuwih loba jeung kaasupan bola leuwih saeutik lamun dibandingkeun jeung lawanna.<ref name="internet1"/><ref name="internet2"/>
 
==Sajarah Sépak Bola==
Lamun urang nengetan kaulinan sépak bola, tacan jelas ti mana jeung saha nu nyiptakeun éta kaulinan sépak bola.<ref name="internet1"/> Nepi ka ayeuna tacan aya literatur nu bisa ngabuktikeun sacara auténtik.<ref name="internet1"/> Para ahli [[sajarah]] ogé nepi ka abad ayeuna tacan bisa nyebutkeun ti mana asal muasal jeung saha nu nyiptakeun sépak bola.<ref name="internet1"/> Tina panigaran-panigaran sajarah, urang mikawanoh sababaraha istilah sépak bola. <ref name="internet1"/>Dina jaman [[Cina Kuno]] mangsa pamaréntahan [[Dinasti Han]], bola suku dipikawanoh ku istilah tanchu.<ref name="internet1"/> Di [[Italia]] dina jaman [[Romawi]] dipikawanoh haspartun, di [[Perancis]] nu tuluy sumebar ka [[Normandia]] jeung [[Britania]] ([[Inggris]]), dipikawanoh istilah choule.<ref name="internet1"/> Di [[Yunani Kuno]] dipikawanoh istilah epishyros jeung di [[Jepang]] dipikawanoh istilah kemari keur bola suku.<ref name="internet1"/> Dina tanggal [[26 Oktober 1863]] diadegkeun hiji badan nu disebut [[English Football Association]].<ref name="internet1"/> Tuluy dina tanggal [[8 Desember 1863]] lahir peraturan kaulinan sépak bola modérn nu disusun ku éta badan nu dina kamekaranana ngalaman parobahan.<ref name="internet1"/> Ku insiatif [[Guerin]] (Perancis), dina tanggal [[21 Mei 1904]] ngadeg féderasi sépak bola internasional maké ngaran [[Federation Internasional de Football Association]] (FIFA). <ref name="internet1"/>Ku inisiatif [[Jules Rimet]] dina taun [[1930]] diayakeun kajuaraan dunya kahiji di [[Montevideo]], [[Uriguay]].<ref name="internet1"/> Ku lantaran jasana éta, ti mimiti taun [[1946]] éta piala dunia dingaranan [[Jules Rimet Cup]].<ref name="internet1"/> Eta kajuaraan diayakeun 4 taun sakali jeung mimiti taun [[1970]] éta piala jadi milik [[Brazil]], sabab ieu nagara geus bisa mangmeunangkeun éta piala 3 kali.<ref name="internet1"/>
Di Indonésia sorangan, tanggal [[19 April 1930]] dibentuk [[Persatuan Sepak Bola Seluruh Indonésia]] (PSSI) di Yogyakarta nu dirojong ku sakabéh bond-bond. <ref name="internet1"/>Pangurus PSII nu mimiti pupuhuna [[Ir.Soeratin Sosrosoegondo]]. <ref name="internet1"/>Pikeun ngajénan jasa-jasa Ir.Soeratin Sosrosoegondo dina tarékah ngabina jeung mertahankeun ngadegna PSSI, dina taun [[1966]] diayakeun kajuaraan sépak bola tingkat taruna rumaja maké ngaran [[Piala Soeratin]] (Soeratin Cup).<ref name="internet1"/>
 
 
406

éditan