Béda révisi "Gunung Kinabalu"

158 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
 
==Sajarah Taman Nasional Gunung Kinabalu==
Numutkeun sajarah, Gunung Kinabalu mimiti aya dina taun [[1851]]. <ref name="buku1"/>[[Sir Hugh Low]], saurang pagawé pamaréntahan ti [[Labuan Island]] nyieun catetan nu pangmimitina ngeunaan pendakian ka Gunung Kinabalu. <ref name="buku1"/>Dina taun [[1962]] ngadeg [[Sabah Park]] nu tujuanana pikeun ngariksa alam, élmu pangaweruh, jeung sajarah sangkan bisa dipaké ku masarakat umum. Sabah Park éta tuluy robah jadi [[Kinabalu Park]] dina taun [[1964]].<ref name="buku1"/> Masarakat di wilayah Gunung Kinabalu, hususna nu cicing di suku gunung [[Hill Dusuns]] (Kadazans) kaiket ku tradisi Sabah. <ref name="buku1"/>Suku Kadazans mangrupa ras panggedéna di Sabah.<ref name="buku1"/> Kecap Kinabalu asalna ti basa Kadazan, tina kecap ''Aki Nabalu'' nu hartina ''The reverd place of dead'' atawa ''a large rock inhabited by a spirit''.<ref name="buku1"/>
 
 
406

éditan