Jam témbok: Béda antarrépisi

1.837 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
''Jam témbok'' nya éta jam nu ditémpelkeun dina tembok.
 
[[Gambar:White Wall Clock.jpg|thumb|200px|left|Jam Tembok]]
''Jam témbok'' nya éta jam [[loncéng]] nu dipasang dina témbok.<ref name="internet2"> [http://bahasa.cs.ui.ac.id/kbbi/kbbi.php?keyword=jam&varbidang=all&vardialek=all&varragam=all&varkelas=all&submit=tabel Pengertian Jam Dinding] diakses tanggal 09 November 2011 </ref> Dina sajarahna jam témbok boga peran penting pisan di [[imah]]. <ref name="internet1"> [http://www.pasarteknik.com/serba-serbi/92-jam-dinding/178-sejarah-jam-dinding.html Sejarah Jam Dinding] diakses tanggal 09 November 2011 </ref>Jam témbok geus aya salila ratusan taun, mimitina dumasar kalangkang cahaya panon poé. <ref name="internet1"/> Tuluy mekar ti alam ka analog, mékanik nu ukuranna gedé pisan jeung mahal. <ref name="internet1"/> Biasana digunakeun di tempat umum saperti [[geréja]] jeung wangunan publik lianna. <ref name="internet1"/> Jam témbok nu di jero rohangan mimiti aya di imah-imah di [[Inggris]] kira-kira taun 1600-an. <ref name="internet1"/> Dijieun tina bahan kuningan nu digantung dina témbok ku bantuan talli jeung ranté.<ref name="internet1"/> Ngan para raja jeung ratu nu bisa mayar mahal hiji kaméwahan miboga jam témbok di imah-imah manéhna jeung istana. <ref name="internet1"/> Saurang pangrajin merlukeun waktu mangbulan-bulan keur nyieun hiji jam témbok. <ref name="internet1"/> Inggris nu mimiti ngarobah jam témbok kuningan tradisional jadi jam témbok modern nu akurat pisan jeung ngirut ku gaya jeung deseinna nu dijieun tina kai nu dicét. <ref name="internet1"/> Jam témbok lain ngan digunakeun keur nandaan waktu, tapi ogé digunakeun keur ngingetan kajadian kaagamaan, budaya jeung olahraga.<ref name="internet1"/> Ku lantaran produksi massal jeung bahan nu dijieun tina [[plastik]], jam témbok jadi murah pisan jeung bisa kabeuli ku sakabéh jalma.<ref name="internet1"/>
==Referensi==
{{reflist}}
 
{{pondok}}
 
 
[[Kategori:Jam]]
[[Kategori:Parabot Imah]]
 
[[id:Jam Dinding]]
406

éditan