Béda révisi "Sunan Gunung Jati"

1.303 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
{{dipaké}}
Syarif Hidayatullah atawa leuwih kasohor ku sebutan Sunan Gunung Jati nya éta salasahiji anggota walisongo nu nyebarkeun Islam di Jawa Barat. Lahir taun 1450-an. Bapanya nya éta Syarif Abdullah bin Nur Alam bin Jamaluddin Akbar salasahiji mubaligh ti Gujarat, India nu kasohor salaku Syekh Maulana Akbar keur kaum sufi di Indonesia. Indungna nya éta Nyai Rara Santang atawa Syarifah Muda’im putrina Sri Baduga Maharaja Prabu Siliwangi jeung Nyai Subang Larang. <br/>
Syarif Hidayatullah atawa leuwih kasohor ku sebutan Sunan Gunung Jati
Syarif Hidayatullah neuleuman élmu agama ti umur 14 taun kénéh ti para ulama Mesir. Kungsi lalampahan ka sawatara nagara. Nyusul ngadegna Kasultanan Bintoro Demak, anjeunna ngadegkeun Kasultanan Cirebon atawa Kasultanan Pakungwati.
Sunan Gunung Jati hiji-hijina walisongo nu ngamangpaatkeun pangaruhna salaku putra Raja Pajajaran pikeun nyebarkeun Islam ti Cirebon ka Pasundan atawa Priangan. Bareng jeung anakna, Maulana Hasanuddin, Sunan Gunung Jati ngalakukeun ékspédisi Banten, Pucuk Umum, masrahkeun kakawasaan daérah Banten nu engkéna jadi Kasultanan Banten. Dina umurna nu ka 89 taun, Sunan Gunung Jati mundur tina kalungguhanana di karajaan. Kalungguhanana dipasrahkeun ka Pangéran Pasaréan. Taun 1568 Sunan Gunung Jati ngantunkeun dina umur nu ka 120 taun di Cirebon (baheula mah Carbon). Dimakamkeun di daérah Gunung Sembung, Gunung Jati, kurang leuwih 15 km ti kota Cirebon.
 
 
==Referensi==
8.434

éditan