Béda révisi "Sunan Gunung Jati"

1.355 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
{{dipaké}}
Syarif Hidayatullah atawa leuwih kasohor ku sebutan Sunan Gunung Jati nya éta salasahiji anggota walisongo nu nyebarkeun Islam di Jawa Barat. Lahir taun 1450-an. Bapanya nya éta Syarif Abdullah bin Nur Alam bin Jamaluddin Akbar salasahiji mubaligh ti Gujarat, India nu kasohor salaku Syekh Maulana Akbar keur kaum sufi di Indonesia. Indungna nya éta Nyai Rara Santang atawa Syarifah Muda’im putrina Sri Baduga Maharaja Prabu Siliwangi jeung Nyai Subang Larang. <br/>
Syarif Hidayatullah neuleuman élmu agama ti umur 14 taun kénéh ti para ulama Mesir. Diajar di pasantrén Syekh Datuk Kahfi tuluy neruskeun ka Timur Tengah. Kungsi lalampahan ka sawatara nagara. Nyusul ngadegna Kasultanan Bintoro Demak, anjeunna ngadegkeun Kasultanan Cirebon atawa Kasultanan Pakungwati.
Sunan Gunung Jati hiji-hijina walisongo nu ngamangpaatkeun pangaruhna salaku putra Raja Pajajaran pikeun nyebarkeun Islam ti Cirebon ka Pasundan atawa Priangan. Bareng jeung anakna, Maulana Hasanuddin, Sunan Gunung Jati ngalakukeun ékspédisi Banten, Pucuk Umum, masrahkeun kakawasaan daérah Banten nu engkéna jadi Kasultanan Banten. Dina umurna nu ka 89 taun, Sunan Gunung Jati mundur tina kalungguhanana di karajaan. Kalungguhanana dipasrahkeun ka Pangéran Pasaréan. Taun 1568 Sunan Gunung Jati ngantunkeun dina umur nu ka 120 taun di Cirebon (baheula mah Carbon). Dimakamkeun di daérah Gunung Sembung, Gunung Jati, kurang leuwih 15 km ti kota Cirebon.
 
 
=== Silsilah ===
 
.Sunan Gunung Jati @ Syarif Hidayatullah Al-Khan bin
.Sayyid 'Umadtuddin Abdullah Al-Khan bin
 
.Sayyid 'Ali Nuruddin Al-Khan @ 'Ali Nurul 'Alam bin
 
.Sayyid Syaikh Jumadil Qubro @ Jamaluddin Akbar Al-Khan bin
 
.Sayyid Ahmad Shah Jalal @ Ahmad Jalaludin Al-Khan bin
 
.Sayyid Abdullah Al-'Azhomatu Khan bin
 
.Sayyid Amir 'Abdul Malik Al-Muhajir (Nasrabad,India) bin
 
.Sayyid Alawi Ammil Faqih (Hadhramaut) bin
 
.[[Muhammad Sohib Mirbath]] (Hadhramaut)bin
 
.Sayyid Ali Kholi' Qosim bin
 
.Sayyid Alawi Ats-Tsani bin
 
.Sayyid Muhammad Sohibus Saumi'ah bin
 
.Sayyid Alawi Awwal bin
 
.Sayyid Al-Imam 'Ubaidillah bin
 
.[[Ahmad al-Muhajir]] bin
 
.Sayyid 'Isa Naqib Ar-Rumi bin
 
.Sayyid Muhammad An-Naqib bin
 
.Sayyid Al-Imam Ali Uradhi bin
 
.Sayyidina Ja'far As-Sodiq bin
 
.Sayyidina Muhammad Al Baqir bin
 
.Sayyidina 'Ali Zainal 'Abidin bin
 
.Al-Imam Sayyidina Hussain
 
.Al-Husain putera Ali bin Abu Tholib dan Fatimah Az-Zahra binti [[Muhammad]]
 
=== Silsilah dari Raja Pajajaran ===
 
.Sunan Gunung Jati @ Syarif Hidayatullah
.Rara Santang (Syarifah Muda'im)
 
.Prabu Jaya Dewata @ Raden Pamanah Rasa @ Prabu Siliwangi II
 
.Prabu Dewa Niskala (Raja Galuh/Kawali)
 
.Niskala Wastu Kancana @ Prabu Siliwangi I
 
.Prabu Linggabuana @ Prabu Wangi (Raja yang tewas di Bubat)
==Referensi==
{{Reflist}}
8.434

éditan