Béda révisi "Sunan Gunung Jati"

57 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Sunan Gunung Jati.jpg|thumb|200px|right|Sunan Gunung Jati]]
{{dipaké}}
Syarif Hidayatullah atawa leuwih kasohor ku sebutan Sunan Gunung Jati nya éta salasahiji anggota walisongo nu nyebarkeun Islam di Jawa Barat. Lahir taun 1450-an. Bapanya nya éta Syarif Abdullah bin Nur Alam bin Jamaluddin Akbar salasahiji mubaligh ti Gujarat, India nu kasohor salaku Syekh Maulana Akbar keur kaum sufi di Indonesia. Indungna nya éta Nyai Rara Santang atawa Syarifah Muda’im putrina Sri Baduga Maharaja Prabu Siliwangi jeung Nyai Subang Larang. <br/>
Syarif Hidayatullah neuleuman élmu agama ti umur 14 taun kénéh ti para ulama Mesir. Diajar di pasantrén Syekh Datuk Kahfi tuluy neruskeun ka Timur Tengah. Kungsi lalampahan ka sawatara nagara. Nyusul ngadegna Kasultanan Bintoro Demak, anjeunna ngadegkeun Kasultanan Cirebon atawa Kasultanan Pakungwati.
8.434

éditan