Béda révisi "Sendal"

8 bita dipupus ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
é{{dipaké}}
 
 
Sandal nya éta mangrupa matras ti rumput-rumputan, bilah ti kulit, atawa potongan-potongan kai anu rata.<ref name="sumber1"> {{id}} Leokum, Arkady(1997) '''Aku Ingin Tahu Jilid 1''' Jakarta:Quality Press </ref> Bahan-bahan ieu diikatkan dina tapak suku ku tali kulit anu saterusna diikat kira-kira dina suku.<ref name="sumber1"/> Di wewengkon-wewengkon pegunungan anu leuwih tiis, sandal-sandal ieu henteu méré panangtayungan anu cukup kana suku, jadi leuwih loba bahan ditambahkeun jeung sacara bertahap sandal dijieun pikeun modél dasar sapatu.<ref name="sumber1"/>
 
Sendal jepit geus aya salila sahenteuna genep rébu taun.<ref name="sumber2"> {{en}} [http://www.pecheblu.com/history.php Sejarah Sendal] (di aksés ping 12 Nopémber 2011) <ref/> Minangka titik perbandingan, [[sapatu]] primitif dipidangkeun dina lukisan [[batu]] anu asalna ti période (Batu Jaman) ahir Paleolitik kira-kira 15.000 taun katukang.<ref name="sumber2"/> Aya penggambaran ti sandal jepit di mural Mesir kuna dina astana sarta kuil-kuil ti kira-kira 4.000 SM. <ref name="sumber2"/>
 
 
357

éditan