Béda révisi "Chrisye"

599 bita ditambahkeun ,  8 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (r2.7.1) (bot Nambih: jv:Chrisye)
'''Chrisye''' lahir di [[Jakarta]] 16 Séptember 1949 – 30 Maret 2007 nyaéta saurang penyanyi [[Pop Indonésia]].<ref name="sumber1">{{id}}[http://biografi.rumus.web.id/2010/10/biografi-chrisye.html] (diaksés tanggal 13 Nopember 2011)</ref> Chrismansyah Rahardi nyaéta ngaran pituin Chrisye, saurang penyanyi pop legendaris [[Indonésia]].<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Mimitian bermusik sabot ngagabung minangka pamaén bass band [[Gipsy]] babarengan [[Zulham Nasution]], [[Keenan Nasution]], [[Gauri Nasution]], [[Onan]] sarta [[Tami]].<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Babarengan jumplukan Gipsy ieu pisan Chrisye anu basa éta jadi vokalis sakaligus bassis sempet kacatet minangka band penghibur di hiji restoran Indonésia di New York.<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Hanjakalna Gipsy ogé teu bisa tahan lila, taun 1970, babarengan Gipsy Band ogé, Chrisye sempet menggung di TIM Jakarta anu menghadirkan béntang sémah almarhum [[Mus Mualim]].<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Chrisye kaceluk liwat lagu Lilin-lilin Kecil di taun 1977 sarta Badai Pasti Berlalu sanggeus bersolo-karir minangka penyanyi.<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Taun 1995, Chrisye nampa [[BASF Legend Award]] luhur pengabdianna ka musik Indonésia salila ieu.<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Dina taun 2002, Chrisye ngaluarkeun album Dékadeu di mana manéhna nyanyikeun deui sajumlah lagu lila.<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Saprak 31 Juli 2005, Chrisye kudu dirawat di rumah sakit di [[Singapura]] alatan mengidap [[Kanker Paru-paru]].<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Chrisye maot dina tanggal 30 Maret 2007 pukul 04.08 isuk-isuk di Jakarta alatan Kanker Paru-paru anu dideritana sarta dimakamkeun di [[TPU Jeruk Purut]].<ref name="sumber1">{{id}}</ref>
 
 
== Referensi ==
667

éditan