Béda révisi "Chrisye"

2.568 bita ditambahkeun ,  8 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
'''Chrisye''' lahir di [[Jakarta]] 16 Séptember 1949 – 30 Maret 2007.<ref name="sumber1">{{id}}[http://biografi.rumus.web.id/2010/10/biografi-chrisye.html] (diaksés tanggal 13 Nopember 2011)</ref> Chrismansyah Rahardi nyaéta ngaran pituin Chrisye, saurang penyanyi pop legendaris [[Indonésia]].<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Mimitian bermusik sabot ngagabung minangka pamaén bass band [[Gipsy]] babarengan [[Zulham Nasution]], [[Keenan Nasution]], [[Gauri Nasution]], [[Onan]] sarta [[Tami]].<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Babarengan jumplukan Gipsy ieu pisan Chrisye anu basa éta jadi vokalis sakaligus bassis sempet kacatet minangka band penghibur di hiji restoran Indonésia di New York.<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Hanjakalna Gipsy ogé teu bisa tahan lila, taun 1970, babarengan Gipsy Band ogé, Chrisye sempet menggung di TIM Jakarta anu ngahadiran béntang sémah almarhum [[Mus Mualim]].<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Kira-kira taun 1977, Chrisye kakara mitembeyan karir solona.<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Chrisye dina waktu singget ngaranna langsung ngaroket minangka vokalis andal keur nembangkeun lagu karya [[James F. Sundah]] anu dijudulan Lilin-lilin Kecil.<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Di waktu anu sarua manéhna ogé meunang ajang "Pasanggiri Karya Cipta Lagu Rumaja Prambors" (LCLR).<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Hébatna deui, sapanjang kurun era 1980-an nepi ka ngasupan taun 2000, ngaran Chrisye teu kungsi tikerelep.<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Ampir kabéh album anu dirilisna sok dipapag alus di industri musik Indonésia.<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Chrisye kaceluk liwat lagu Lilin-lilin Kecil di taun 1977 sarta Badai Pasti Berlalu sanggeus bersolo-karir minangka penyanyi.<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Taun 1995, Chrisye nampa [[BASF Legend Award]] luhur pengabdianna ka musik Indonésia salila ieu.<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Dina taun 2002, Chrisye ngaluarkeun album Dékadeu di mana manéhna nyanyikeun deui sajumlah lagu lila.<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Saprak 31 Juli 2005, Chrisye kudu dirawat di rumah sakit di [[Singapura]] alatan mengidap [[Kanker Paru-paru]].<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Chrisye maot dina tanggal 30 Maret 2007 pukul 04.08 isuk-isuk di Jakarta alatan Kanker Paru-paru anu dideritana sarta dimakamkeun di [[TPU Jeruk Purut]].<ref name="sumber1">{{id}}</ref>
===Biodata===
</ref>
*Ngaran Pepek: Chrismansyah Rahadi
*Ngaran Populér: Chrisye
*Tempat Tanggal Lahir: Jakarta, 16 Séptember 1949
*Agama: I s l a m
*Ngaran Kolot: Bapa: (Alm) [[Laurens Rahadi]] Ibu: (Alm) [[Hana]]
*Wafat: Jakarta, 30 Maret 2007 (57 taun)
*Dimakamkan: TPU Jeruk Purut, Jakarta Kidul
*Pamajikan: [[G.F Damayanti Noor]], nikah dina taun 1982
Anak:</br>
*[[Rizkia Nurannisa]] (Anissa): awéwé
*[[Risti Nurraisa]] (Risty): awéwé
*[[Rainda Prashatya]] (Pasha) & Randa Pramasya (Masha): lalaki (kembar)
 
 
Atikan:</br>
*Lulus SMA taun 1967
*Téknik Arsitektur taun I (drop out)
*APP Trisakti taun III (drop out)
 
 
Album :</br>
*Lilin-Lilin Kecil (Single), Jurang Pemisah (1976)
*Guruh Gipsy : Album Guruh Gipsy (1977)
*Badai Pasti Berlalu (1977)
*Sabda Alam (1978)
*Percik Pesona (1979)
*Puspa Indah Taman Hati - solo album (1980)
*Pantulan Cinta - solo album (1981)
*Resesi - solo album (1983)
*Metropolitan (1983)
*Nona (1984)
*Sendiri (1984)
*Aku Cinta Dia (1985)
*Hip Hip Hura (1985)
*Nona Lisa (1986)
*Jumpa Pertama (1987)
*Hening, Kidung - new arrangement (1988)
*Pergilah Kasih - solo album (1989)
*Cintamu T’lah Berlalu (1992)
*Sendiri Lagi (1993)
*Kesan Dimatamu (1994)
*AcoustiChrisye (1996)
*Kala Cinta Menggoda (1997)
*Badai Pasti Berlalu - Re-recorded (1999)
*Konser Tur Legendary (2001)
*Dekade (2002)
*Senyawa (2004)
 
Pangajén:
 
Internasional
*Jawara Kahiji [[Enka Song Festival]] anu diayakeun ku [[Fuji TV]], [[Tokyo]] [[Jepang]] (1986)
*Vidéo Klip lagu Pergilah Kasih jadi Vidéo Klip Indonésia kahiji anu ditayangkeun di [[MTV Hongkong]] (1990)
 
Nasional
*Penyanyi Lalaki Kesayangan dina Angket Siaran ABRI
*Opat Piringan Emas pikeun album: Sabda Alam (2 buah), Aku Cinta Dia, dan Lagu Cinta (minangka panyipta lagu) anu dibawakeun ku [[Vina Panduwinata]]
*Opat Piringan Pérak pikeun album: Hip Hip Hura, Resesi, Metropolitan, sarta Sendiri.
*Vidéo Klip "Sendiri Lagi" kapilih minangka Vidéo Klip Favorit sarta Pangalusna dina Vidéo Musik Indonésia, épisode ka-5
*Lima album Chrisye (KAku Cinta Dia, Hip Hip Hura, Kisah Cintaku, Pergilah Kasih, dan Cintaku T’lah Berlalu) junun meunangkeun pangajén musik pang bergengsi di Indonésia, nyaéta HDX sarta BASF Award
*Pangajén BASF Legend Award ka Chrisye luhur pengabdianna ka musik Indonésia salila ieu (1995)
*Chrisye ogé saurang panyipta lagu tohaga aya leuwih ti 80 lagu ciptaanna sarta sawatara diantarana jadi hit anu dibawakeun ku sawatara penyanyi kawas: Vina Panduwinata, [[Tika Bisono]], [[Andi M. Matalatta]], sarta [[Utha Likumahua]].<ref name="sumber1">{{id}}</ref>
== Referensi ==
{{Reflist}}
667

éditan