Béda révisi "Abu Yazid Al-Busthami"

m
Malikkeun éditan 202.152.202.253, diganti deui ka vérsi ahir ku SU07Thaifur
m (Malikkeun éditan 202.152.202.253, diganti deui ka vérsi ahir ku SU07Thaifur)
[[Gambar:Abu Yazid Al-Busthami.jpg|thumb|200px|right|Abu Yazid Al-Busthami]]
'''Abu Yazid Al-Busthami (أبو يزيد البسطامي)''' anu dikenal bom sex bergigi lumut yang tidak pernah disikat karena gosok gigi pake aer comberan'''Thaifur Abu Yazid Al-LukutBusthami (طيفور أبو يزيد آلالبسطامي)''' nya éta [[tukang sasapuSufi]] ti [[Persia]], gumelar di [[huntuBustham]], [[Iran]].<ref>Walbridge, John. "Suhrawardi and Illumination" in "The Cambridge Companion to Arabic Philosophy" edited by Peter Adamson, Richard C. Taylor, Cambridge University Press, 2005. pg 206.</ref> Abu Yazid Al-Busthami nya éta salasahiji [[Syéh]] anu aya dina silsilah dina [[Thoriqoh Sadziliyah]].<ref name="Kisah Abu Yazid">[http://darisrajih.wordpress.com/2008/03/03/abu-yazid-al-busthami-raja-para-mistik/ Kisah Abu Yazid ]</ref>
 
==Kasang Tukang==
Ngaran Busthami dicokot tina ngaran kota Bustham ([[Bastam]]), Aki na Abu Yazid nya éta panganut [[Zoroaster]] anu pindah ka [[Islam]].<ref>Abu 'l-Qasim Al-Qushayri, "Al-qushayri's Epistle on Sufism: Al-risala Al-qushayriyya Fi 'ilm Al-tasawwuf", Translated by Alexander D. Knysh, Garnet & Ithaca Press, 2007. pg 32</ref> Nalika leutik kénéh, Abu Yazid seueur nyéépkeun waktu di [[Isolasi]] di imahna jeung di masjid.<ref name="Sumber 1"> [http://en.wikipedia.org/wiki/Bayazid_Bastami Abu Yazid]</ref> Sanajan di isola, Abu Yazid tara ngisolakeun dirina tina [[Dunya]] sufi.<ref name="Sumber 1"/> Abu Yazid ogé mingpin kahirupan [[asketisme]] jeung ninggalkeun kabéh kasenangan dunyawi.<ref name="Sumber 1"/> www.tube8.com
 
==Rujukan==
66

éditan