Béda révisi "Sosis"

26 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Tray-of-sausages.jpg|thumb|300px|right|[[Sosis]]]]
 
[[Sosis]] nya éta kadaharan anu dijieun tina daging hayam, daging sapi, daging bai, jeung sajabana anu geus dicincangdigiling, dilembutkeun sarta dibéré bungbu, diasupkeun ka pembungkusdibungkus anu bentukna buleud panjang kawas peujit sato tanpadina dimasakkaayaan atah atawa dikulub. <ref name="Sosis"> [http://mesin-sosis.webs.com/ Sosis] (Diakses tanggal 17 November 2011) </ref> Nalika masak [[sosis]] aya sawatara tahap anu kudu dipigawé, nya éta ''[[kyuring]]'', nyieun adonan, pengisian selongsong, ngulub, sarta digodog. <ref name="Sosis"> </ref>
 
 
==Cara Nyieunna==
 
[[Gambar:Russian Sausage Making.jpg|thumb|250px|left|Cara nyieun [[Sosis]] lamun maké mesin]]
 
Nalika masak [[sosis]] aya sawatara tahap anu kudu dipigawé, nya éta ''[[kyuring]]'', nyieun adonan, pengisian selongsong, ngulub, sarta digodog. <ref name="Sosis"> </ref>
 
===Alat===
 
* Mika <ref name="Sosis"> </ref>
 
 
===Bahan===
 
* Selongsong (casing) sacukupna <ref name="Sosis"> </ref>
 
 
===Bungbu===
 
* [[és batu]] 350 gram <ref name="Sosis"> </ref>
 
 
===Léngkah-léngkah===
8. [[Sosis]] anu geus asak bisa bisa langsung didahar. <ref name="Sosis"> </ref>
 
==Nilai Gizi==
 
853

éditan