Béda révisi "Tinju"

468 bita dipupus ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar '''Tinju''' nya éta jenis olahraga nu dipaénkeun ku dua pamilon jalma nu sarua beuratna kalayan maké tinjuan di seri hiji nepi ka tilu menit nu biasa disebut ronde. <ref...)
 
'''Tinju''' nya éta jenis [[olahraga]] nu dipaénkeun ku dua pamilon jalma nu sarua beuratna kalayan maké tinjuan di seri hiji, biasana nepi ka tilu menit nu biasa disebut [[ronde]]. <ref name="Tinju"> [http://id.shvoong.com/internet-and-technologies/sport/2230083-pengertian-tinju/ Tinju] (Diakses tanggal 19 November 2011) </ref> Dina divisi Olimpiade jeung profesional, pamilon (disebut petinju) ngajauhan bogem lawan samentara manéhna nyoba ninju lawanna. <ref name="Tinju"> </ref> Nilai bakal dibéré nalika bisa ngabogem lawanna di bagian hareup atawa dina cangkéngna, komo lamun di bagian hulu mah bakal dibéré nilai gédé.<ref name="Tinju"> </ref> Petinju nu meunang nilai panggedéna sanggeus [[ronde]] nu ditangtukeun bisa jadi pemenang.<ref name="Tinju"> </ref> Kemenangan ogé bisa dihontal nalika lawan bisa diéléhkeun (atawa KO) jeung teu bisa hudang deui salila sapuluh menit, atawa lamun lawan cedera di tengah-tengah pasanggiri. <ref name="Tinju"> </ref>
 
==Sajarah==
Bukti pertama menyiratkan bahwa olahraga tinju tersebar luas di Afrika Utara sejak tahun 4000 SM dan di Mediterania sejak tahun 1500 SM. <ref name="Tinju"> </ref>
 
Bukti ayana [[olahraga]] [[tinju]] di [[Afrika Utara]] taun [[4000 SM]] jeung [[Mediterania]] taun [[1500]] SM. <ref name="Tinju"> </ref> [[Raja Thesus]], seorangsaurang raja [[Yunani Kuno]] yangnu memerintahmaréntah sekitarnalika taun [[900]] SM dikatakannyebutkeun terhiburyén olehmanéhna pria-priaresep yangnempo duduklalaki salingnu berhadapan[[diuk]] danpahareup-hareup meninjusarta satu sama lainpatinju-tinju sampainepi salahka satudiantarana dariaya merekanu tewaspaéh. <ref name="Tinju"> </ref> SeiringNalika waktu melawanngalawan, merekamaranéhanana mengepal-ngepalkanngeupeulkeun tanganleungeun sambil berdiri dan mengenakanmaké sarung tangan (tidak padat) dan membungkus lengan bawah mereka, tetapi selain itu, mereka telanjang saat pertandinganleungeun. <ref name="Tinju"> </ref> [[Olahraga]] [[tinju]] diterimaditarima di olahraga Olimpiade (Yunani Kuno menyebutnyanyebutna Pygme / Pygmachia) untuk pertama kalinya pada tahuntaun [[688]] SM, para peserta kemudianpamilon dilatih denganmaké kantong tinju (disebut [[korykos]]). <ref name="Tinju"> </ref> YangDi membungkus[[Roma jari-jari merekakuno]], petinju danbiasana mengenakanpenjahat kulijeung yangbudak. terbungkus<ref (disebutname="Tinju"> himantes)</ref> padaAhirna, kedua[[tinju]] tangan,kasohor pergelangannepi tanganka bangsawan, dantapi kadang-kadangtindakan jugaieu padadilarang lenganku bawah[[Raja untukAugustus]]. melindungi<ref merekaname="Tinju"> dari</ref> Pada tahun 500, olahraga tinju dilarang oleh Theodoric yang cederaAgung. <ref name="Tinju"> </ref>
 
{{Pondok}}
Di Roma kuno, petinju biasanya penjahat dan budak. <ref name="Tinju"> </ref> Mereka berharap untuk menjadi juara untuk mencapai kebebasan mereka. Namun, manusia bebas melawan. <ref name="Tinju"> </ref> Akhirnya, tinju menjadi sangat populer sampai bangsawan dari pertarungan ini, tetapi tindakan mereka dilarang oleh Raja Augustus. <ref name="Tinju"> </ref> Pada tahun 500, olahraga tinju dilarang oleh Theodoric yang Agung. <ref name="Tinju"> </ref>
 
==Rujukan==
{{Reflist}}
 
[[Kategori:Olahraga]]
[Kategori:Tinju]]
853

éditan