Béda révisi "Tinju"

107 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Ouch-boxing-footwork.jpg|thumb|250px150px|right|[[Tinju]]]]
 
'''Tinju''' nya éta jenis [[olahraga]] nu dipaénkeun ku dua pamilon nu sarua beuratna kalayan maké tinjuan di seri hiji, biasana nepi ka tilu menit nu biasa disebut [[ronde]]. <ref name="TinjuOlahraga"> [http://idwww.shvoongkoni.comor.id/internet-and-technologiesindex.php/sportsection/2230083-pengertian-tinjusports/sportid/BX TinjuOlahraga] (Diakses tanggal 19 November 2011) </ref> Dina divisi Olimpiade jeung profesional, pamilon (disebut petinju) ngajauhan bogem lawan samentara manéhna nyoba ninju lawanna. <ref name="Tinju"> [http://id.shvoong.com/internet-and-technologies/sport/2230083-pengertian-tinju/ Tinju] (Diakses tanggal 19 November 2011) </ref> Nilai bakal dibéré nalika bisa ngabogem lawanna di bagian hareup atawa dina cangkéngna, komo lamun di bagian hulu mah bakal dibéré nilai gédé.<ref name="Tinju"> </ref> Petinju nu meunang nilai panggedéna sanggeus [[ronde]] nu ditangtukeun bisa jadi pemenang.<ref name="Tinju"> </ref> Kemenangan ogé bisa dihontal nalika lawan bisa diéléhkeun (atawa KO) jeung teu bisa hudang deui salila sapuluh menit, atawa lamun lawan cedera di tengah-tengah pasanggiri. <ref name="Tinju"> </ref>
 
==Sajarah==
853

éditan