Béda révisi "Tinju"

15 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
==Sajarah==
 
Bukti ayana [[olahragaOlahraga]] [[tinju]] mimiti dipikawanoh di [[Afrika Utara]] taun [[4000 SM]] jeungsedengkeun di [[Mediterania]] taun [[1500]] SM. <ref name="Tinju"> </ref> [[Raja Thesus]], saurang raja [[Yunani Kuno]] nu maréntah nalika taun [[900]] SM nyebutkeun yén manéhna resep nempo lalaki nu [[diuk]] pahareup-hareup sarta patinju-tinju nepi ka diantarana aya nu paéh. <ref name="Tinju"> </ref> Nalika ngalawan, maranéhanana ngeupeulkeun leungeun maké sarung leungeun. <ref name="Tinju"> </ref> [[Olahraga]] [[tinju]] ditarima di olahraga Olimpiade (Yunani Kuno nyebutna Pygme / Pygmachia) taun [[688]] SM, para pamilon dilatih maké kantong tinju (disebut [[korykos]]). <ref name="Tinju"> </ref> Di [[Roma kuno]], petinju biasana penjahat jeung budak. <ref name="Tinju"> </ref> Ahirna, [[tinju]] kasohor nepi ka bangsawan, tapi tindakan ieu dilarang ku [[Raja Augustus]], taun [[500]], olahraga ieu dilarang ku [[Theodoric]]. <ref name="Tinju"> </ref>
 
{{Pondok}}
853

éditan