Béda révisi "Mesolitikum"

643 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
{{dipaké}}
[[Gambar:Abri sous roche.jpg|thumb|300px|right|imah di jaman mesolitikum]]
'''Mésolitikum''' nya éta jaman [[batu]] pertengahan, anu dimana harita [[manusa]]geus mikawanoh [[tatanén]].
Jaman Mésolitikum miboga ciri-ciri nya éta : Moro [[sato]] jeung ngala [[lauk]], ngamimitian hirup di hiji tempat saperti gua-gua (''Abris souc Roche'') atawa teu pundah-pindah,ninggalkeun sampah dapur (''kjokken moddinger''), geus maké pakakas saperti [[Kapak gengam]] (''peble''),[[Kapak pondok]] (''Bache Courte'').
Nu kaasup kana kabudayaan mésolitikum nya éta
*Kabudayaan ''Bacson-Hoabinh''
*Kabudayaan [[Bandung]]
*Kabudayaan [[Toala]] ( [[Sulawesi selatan]])
Tokoh anu nimukeunna nya éta [[P.V. Van Stein Callenfels]].
 
 
 
 
==Rujukan==
{{reflist}}
 
{{pondok}}
 
[[kategori:arkéolog]]
 
[[id:Mesolitik]]
873

éditan