Béda révisi "Mesolitikum"

1.338 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Abri sous roche.jpg|thumb|300px|right|Abris sous roche imah di jaman mesolitikum]]
{{dipaké}}
'''Mésolitikum''' nya éta jaman [[batu]] pertengahan, anu dimana harita [[manusa]]geus mikawanoh [[tatanén]].<ref name="sumber1">{{id}}[http://alumnisejarah.ucoz.com/publ/1-1-0-1=id Tradisi Sejarah Masyarakat Indonesia] (diaksés tanggal 20 November 2011) </ref>
[[Gambar:Abri sous roche.jpg|thumb|300px|right|imah di jaman mesolitikum]]
Jaman Mésolitikum miboga ciri-ciri nya éta : Moro [[sato]] jeung ngala [[lauk]], ngamimitian hirup di hiji tempat saperti gua-gua (''Abris souc Roche'') atawa teu pundah-pindah,ninggalkeun sampah dapur (''kjokken moddinger''), geus maké pakakas saperti [[Kapak gengam]] (''peble''),[[Kapak pondok]] (''Bache Courte'').<ref name="sumber1"/>
'''Mésolitikum''' nya éta jaman [[batu]] pertengahan, anu dimana harita [[manusa]]geus mikawanoh [[tatanén]].
Nu kaasup kana kabudayaan mésolitikum nya éta :
Jaman Mésolitikum miboga ciri-ciri nya éta : Moro [[sato]] jeung ngala [[lauk]], ngamimitian hirup di hiji tempat saperti gua-gua (''Abris souc Roche'') atawa teu pundah-pindah,ninggalkeun sampah dapur (''kjokken moddinger''), geus maké pakakas saperti [[Kapak gengam]] (''peble''),[[Kapak pondok]] (''Bache Courte'').
*Kabudayaan ''Bacson-Hoabinh''<ref name="sumber1"/>
Nu kaasup kana kabudayaan mésolitikum nya éta
*Kabudayaan ''Bacson-Hoabinh''[[Bandung]]<ref name="sumber1"/>
*Kabudayaan [[BandungToala]] ( [[Sulawesi selatan]])<ref name="sumber1"/>
Tokoh anu nimukeunna nya éta [[P.V. Van Stein Callenfels]].<ref name="sumber1"/>
*Kabudayaan [[Toala]] ( [[Sulawesi selatan]])
Sabot mangsa mésolitikum, nu nyicingan [[Indonésia]] geus mimitian hirup ku cara ngageugeuh sarta geus mimiti [[tatanén]] sacara basajan pikeun minuhan kaperluan kadaharan maranéhanana, iwal ti éta ogé pikeun nyumponan kaperluan hirup masarakat harita geus bisa moro [[sato]] sarta néwak [[lauk]]. <ref name="sumber2">{{id}}[http://siswa.univpancasila.ac.id/science/2010/11/25/b-zaman-batu-pertengahan-mesolitikum/=id Zaman Batu Pertengahan (mesolitikum)] (diaksés tanggal 20 November 2011) </ref>
Tokoh anu nimukeunna nya éta [[P.V. Van Stein Callenfels]].
Tempat ancik anu maranéhanana biasana di basisir (''kjokkenmoddinger'') sarta goa-goa (''abris sous roche'').<ref name="sumber2"/>
 
''Kjokkenmoddinger'' nya éta runtah pawon anu eusina siput, [[kerang]] sarta barang-barang hasil kabudayaan kawas [[kapak genggam]], kapanggih di sapanjang basisir wétan Pulo [[Sumatera]]. <ref name="sumber2"/>
 
''Abris sous roche'' nya éta goa nyarupaan ceruk batu karang anu dipaké [[manusa]] minangka tempat ancik. <ref name="sumber2"/>
 
Kapanggih diwewengkon [[Madiun]], [[Besuki]], [[Timor]] sarta [[Rote]]. <ref name="sumber2"/>
 
==Rujukan==
873

éditan