Béda révisi "Floem"

522 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
'''Floém''' mangrupa raramat pangankut anu diwangun ku sél pengiring, parénkim floém, [[tapas]], sarta komponén pembuluh tapis. Sél pengiring ngan aya dina tutuwuhan [[Angiospermae]] sarta boga mangpaat méré dahar sél-sél nu nyusun komponén pembuluh tapis anu masih hirup.<ref name=sumber1> {{id}} Jati, Wijaya. 2007. Aktif Biologi. Jakarta: Ganeca exact. Kaca 29</ref>Parenkim floem boga fungsi pikeun nunda anco kadaharan sakaligus misahkeun anatara floem anu hiji jeung anu séjénna. Saban komponén pembuluh tapis sok dipirig ku sél pengiring. Komponén pembuluh tapis umunya ngeusi sitoplasma, tapi henteu ngabogaan nukleus sabot ewasa. Komponén pembuluh tapis berlekatan dina tungtung sarta pangkalnya nyieun pembuluh tapis sarta berasosiasi kalayan pengiring. Fungsi utama floem nyaéta ngocorkeun zat-zat kadaharan hasil fotosinesis sarta daun ka sagala rupa bagian awak tumbuhan. Floem boga fungsi nyalurkeun zat kadaharan hasil fotosintesis ti dau ka sakumna bagian tumbuhan. Umumna elemen floem disusun ku unsur-unsur tapis, sél pengiring, serabut floem, sklereid, sarta parenkim floem. Unsur utama nyaéta pembuluh tapis da parenkima floem. Parenkima floem erfungsi nunda anco kadaharan. Persebaran serabut floem mindeng kali pohara lega sarta boga fungsi pikeun méré sokongan dina awak tumbuhan. Pembuluh tapis diwangun ti sél-sél ngawangun silindris kalayan diameter 25m sarta panjang 100-500m. Pembuluh tapis miboga sitoplasma dina inti. Dinding sél komponén pembuluh tapis henteu berlignin ku kituna leuwih ipis dibandingkeun kalayan trakea. Pembuluh tapis nyaéta pembuluh angkut anu utama dina raramat floem. Pembuluh ieu bersambungan sarta ngalegaan ti pangkal nepi ka tungtung tumbuhan.
==Rujukan==
{{Reflist}}
956

éditan