Béda révisi "Floem"

1.157 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Stem-histology-cross-section-tag.svg|thumb|200px|left|gambar jaringan floém]]
'''Floém''' mangrupa raramat pangankut anu diwangun ku [[sél pengiring]], parénkim floém, [[tapas]], sarta komponén pembuluh tapis.<ref name=sumber1></ref> Sél pengiring ngan aya dina tutuwuhan [[Angiospermae]] sarta boga mangpaat méré dahar sél-sél nu nyusun komponén pembuluh tapis anu masih hirup.<ref name=sumber1> {{id}} Jati, Wijaya. 2007. Aktif Biologi. Jakarta: Ganeca exact. Kaca 29</ref> Parenkim floemfloém boga fungsimangpaat pikeun nunda ancocadangan [[kadaharan]] sakaligus misahkeun anatara floem anu hiji jeung anu séjénna.<ref name=sumber1></ref> Saban komponén pembuluh tapis sok dipirig ku sél pengiring.<ref name=sumber1></ref> Komponén pembuluh tapis umunyaumumna ngeusi [[sitoplasma]], tapi henteu ngabogaan [[nukleus]] sabot ewasa[[déwasa]].<ref name=sumber1></ref> Komponén pembuluh tapis berlekatanparékép dina tungtung sarta pangkalnyapuhuna nyieun pembuluh tapis sarta berasosiasingahiji kalayan pengiring.<ref name=sumber1></ref> Fungsi utama floem nyaéta ngocorkeun zat-zat kadaharan hasil fotosinesis[[fotosintésis]] sarta [[daun]] ka sagala rupa bagian awak tumbuhan[[tutuwuhan]].<ref Floem boga fungsi nyalurkeun zat kadaharan hasil fotosintesis ti dau ka sakumna bagian tumbuhan.name=sumber1></ref> Umumna elemenélemen floem disusun ku unsur-unsur tapis, sél pengiring, serabut floem, sklereid, sarta parenkim floem.<ref name=sumber2> {{id}} Syamsuri, Istamar. Biologi Jilid II Untuk SMA Kelas XI Semester 1. Jakarta: Erlangga. Kaca 39-40<ref> Unsur utama nyaéta pembuluh tapis dadina parenkima floem.<ref Parenkimaname=sumber2></ref> floemSumebarna erfungsi nunda anco kadaharan. Persebaran serabuttepas floem mindeng kaliogé pohara lega sarta boga fungsi pikeun méré sokongan dina awak tumbuhantutuwuhn.<ref name=sumber2></ref> Pembuluh tapis diwangun ti sél-sél ngawangun silindris kalayan diameterdiameterna 25m25 μm sarta panjang 100-500m500 μm. <ref name=sumber2></ref> Pembuluh tapis miboga sitoplasma dina inti.<ref name=sumber2></ref> DindingDingding sél komponén pembuluh tapis henteuteu berligninngandung lignin, ku kituna leuwih ipis dibandingkeun kalayanjeung trakea.<ref name=sumber2></ref> Pembuluh tapis nyaéta pembuluh angkut anu utama dina raramat floem.<ref name=sumber2></ref> Pembuluh ieu bersambungansilih nyambung sarta ngalegaan ti pangkalpuhu nepi ka tungtung tumbuhantutuwuhan.<ref name=sumber2></ref>
==Rujukan==
{{Reflist}}
{{Pondok}}
[[Kategori:Jaringan]]
[[Kategori:Anatomi tutuwuhan]]
 
[[ar:لحاء]]
[[bn:ফ্লোয়েম]]
[[ca:Floema]]
[[cs:Floém]]
[[da:Phloem]]
[[de:Phloem]]
[[en:Phloem]]
[[eo:Floemo]]
[[es:Floema]]
[[et:Floeem]]
[[eu:Floema]]
[[fa:بافت آبکش]]
[[fi:Nila]]
[[fr:Phloème]]
[[gl:Floema]]
[[he:שיפה]]
[[hi:फ्लोएम]]
[[ht:Selil konpay]]
[[hu:Floém]]
[[it:Floema]]
[[ja:師部]]
[[jv:Floem]]
[[ka:ლაფანი (ქსოვილი)]]
[[ko:체관부]]
[[ms:Floem]]
[[nl:Floëem]]
[[no:Silvev]]
[[pl:Łyko]]
[[pt:Floema]]
[[ro:Floem]]
[[ru:Луб]]
[[simple:Phloem]]
[[sq:Floema]]
[[sr:Флоем]]
[[sv:Floem]]
[[th:โฟลเอ็ม]]
[[tr:Soymuk borusu]]
[[uk:Флоема]]
[[zh:韧皮部]]
956

éditan