Béda révisi "Floem"

1 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Stem-histology-cross-section-tag.svg|thumb|200px|left|gambar jaringan floém]]
'''Floém''' mangrupa raramat pangankutpangangkut anu diwangun ku [[sél pengiring]], parénkim floém, [[tapas]], sarta komponén pembuluh tapis.<ref name=sumber1></ref> Sél pengiring ngan aya dina tutuwuhan [[Angiospermae]] sarta boga mangpaat méré dahar sél-sél nu nyusun komponén pembuluh tapis anu masih hirup.<ref name=sumber1> {{id}} Jati, Wijaya. 2007. Aktif Biologi. Jakarta: Ganeca exact. Kaca 29</ref> Parenkim floém boga mangpaat pikeun nunda cadangan [[kadaharan]] sakaligus misahkeun anatara floem anu hiji jeung anu séjénna.<ref name=sumber1></ref> Saban komponén pembuluh tapis sok dipirig ku sél pengiring.<ref name=sumber1></ref> Komponén pembuluh tapis umumna ngeusi [[sitoplasma]], tapi henteu ngabogaan [[nukleus]] sabot [[déwasa]].<ref name=sumber1></ref> Komponén pembuluh tapis parékép dina tungtung sarta puhuna nyieun pembuluh tapis sarta ngahiji kalayan pengiring.<ref name=sumber1></ref> Fungsi utama floem nyaéta ngocorkeun zat-zat kadaharan hasil [[fotosintésis]] sarta [[daun]] ka sagala rupa bagian awak [[tutuwuhan]].<ref name=sumber1></ref> Umumna élemen floem disusun ku unsur-unsur tapis, sél pengiring, serabut floem, sklereid, sarta parenkim floem.<ref name=sumber2> {{id}} Syamsuri, Istamar. Biologi Jilid II Untuk SMA Kelas XI Semester 1. Jakarta: Erlangga. Kaca 39-40</ref> Unsur utama nyaéta pembuluh tapis dina parenkima floem.<ref name=sumber2></ref> Sumebarna tepas floem mindeng ogé pohara lega sarta boga fungsi pikeun méré sokongan dina awak tutuwuhn.<ref name=sumber2></ref> Pembuluh tapis diwangun ti sél-sél ngawangun silindris kalayan diameterna 25 μm sarta panjang 100-500 μm. <ref name=sumber2></ref> Pembuluh tapis miboga sitoplasma dina inti.<ref name=sumber2></ref> Dingding sél komponén pembuluh tapis teu ngandung lignin, ku kituna leuwih ipis dibandingkeun jeung trakea.<ref name=sumber2></ref> Pembuluh tapis nyaéta pembuluh angkut anu utama dina raramat floem.<ref name=sumber2></ref> Pembuluh ieu silih nyambung sarta ngalegaan ti puhu nepi ka tungtung tutuwuhan.<ref name=sumber2></ref>
==Rujukan==
{{Reflist}}
956

éditan