Béda révisi "Dongéng"

65 bita dipupus ,  8 tahun yang lalu
m
Gambar Kumpula_Buku_Dongeng.jpg dipiceun kusabab di hapus ti Commons ku Tarawneh
m (r2.7.1) (bot Nambih: hy:Հեքիաթ)
m (Gambar Kumpula_Buku_Dongeng.jpg dipiceun kusabab di hapus ti Commons ku Tarawneh)
 
[[Gambar: Kumpula Buku Dongeng.jpg|thumb|Kumpulan Buku dongéng]]
'''Dongéng''' mangrupa salah sahiji golongan carita dina wangun [[prosa]] (lancaran).<ref name="Badingkut"> Suryani,Elis.(2010).Badingkut.Bandung: Danan Jaya. </ref> Nilik wandana jeung eusina dongéng téh kaasup rékaan baheula.<ref name="Badingkut"/> Ilaharna dongéng téh pikeun barudak. <ref name="Sumber2"> [http://www.scribd.com/doc/29361106/Definisi-Dongeng Definisi Dongeng] (Dicutat tanggal 17 Oktober 2011) </ref> Patempatan anu jadi latarna mindeng tétéla gambaran kaayan baheula, tokoh-tokohna henteu [[manusa]] wungkul, tapi ogé sasatoan, [[buta]], atawa mahluk séjénna.<ref name="Badingkut"/> Corak rékaan heubeul anu mindeng ngolah siloka atawa [[alegori]] pikeun mungkus [[téma]].<ref name="Badingkut"/>
 
1.601

éditan