Béda révisi "Zoroaster"

40 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar thumb|200 px|Zarathustra nurutkeun lukisan ''Sakola Athena''. '''Zarathustra''' (basa Parsi: <big><big>زرتشت</big></big> (''Zar...)
 
[[Gambar:Sanzio 01 Zoroaster Ptolmey.jpg|thumb|200 px|Zarathustra nurutkeun lukisan ''Sakola Athena''.]]
 
'''Zarathustra''' ([[basa]] [[Parsi]]: <big><big>زرتشت</big></big> (''Zartosht''),[[basa]] Kurdi: ''Zerdeşt'', [[basa]] Gujarati: જરતોશ્ત, [[basa]] [[Yunani]]: Ζωροάστρης, (''Zoroastres''), jeung [[basa]] [[Latin]]: ''Zoroaster'') nya éta [[ngaran]] hiji nabi ti Persia (kiwari [[Iran]]). Anjeunna nya éta nu ngarintis Zoroastrianisme nu diagem ku bangsa Persia.<ref name="Agama">{{id}}Keene, Michael. 2010. Agama-agama Dunia. Yogyakarta: Kanisius</ref> Anjeunna ogé mangrupa imam pangajar.<ref name="Agama"/> Zarathustra disawang hirup di taun 1100-550 SM. Aya ogé nu nyebutkeun anjeunna hirup ti taun 1200-1600.<ref name="Agama">{{id}}</ref>
== Harti ngaran ==
[[Gambar:Faravahar.svg|thumb|left|[[Faravahar]] (atawa Farohar)|left]]
889

éditan