Béda révisi "Zoroaster"

1 bita dipupus ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
== Harti ngaran ==
[[Gambar:Faravahar.svg|thumb|left|[[Faravahar]] (atawa Farohar)|left]]
Ngaran Zarathustra atawa diéja salaku ''Zaraθ-uštra'' dina basa Avesta, bisa ogémagrupa hiji kecap majemuk ''bahuvrihi'' jeung kawengku ti kecap ''zarəta-'' "lemah, kolot" jeung ''uštra'' "onta". Jadi bisa disebutkeun yén Zarathustra téh: "Anjeunna nu ngabogaan onta kolot. Ngan, di kecap mimiti sakapeung sok dihartikeun salaku "konéng" atawa "emas" (saluyu jeung basa Parsi modern ''zærd'') nepi ka hartina jadi "Anjeunna nu ngabogaan onta nu warnana kaemasan". Ahura Mazda sorangan sacara etimologi nu hartina: ''Ahura'' (Tuhan) jeung ''Mazda'' (kawijaksanaan).<<ref name="Arifin">{{id}}H.M Arifin. 1986. ''Menguak Misteri Ajaran Agama-agama Besar''. Golden Trayon. Hlm. 18, 20-24.</ref>
== Ajaran-ajaran ==
 
889

éditan